ΨΥΧΩΦΕΛΗ

+ Η ελευθερία της ψυχής
Δημοσιευτηκε: 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2007
Εκτύπωση   

Η φωνή του πιστού.

Κύριε, είναι ένα δείγμα τελειότητας, η συνεχής προσήλωση της σκέψεως στα ουράνια και η αμέριμνος ζωή η απαλλαγμένη από την αγάπη προς τα δημιουργήματα και τις πονηρές επιθυμίες.

Σε παρακαλώ, Πανάγαθε Κύριε, να με διαφυλάξεις από τις μέριμνες αυτής της ζωής, ώστε να μην περιπλακώ υπερβολικά σ΄ αυτές. Μην επιτρέψεις να πέσω σε πολλές ανάγκες. Προστάτευσέ με από κάθε τι πού ταράσσει την ψυχή και απομάκρυνε από το πνεύμα μου την επικίνδυνη ραθυμία που μπορεί να με κάνη να πέσω.

Δεν σε παρακαλώ Κύριε για  τα πράγματα εκείνα που επιζητεί με ζήλο η ανθρώπινη ματαιότης, αλλά  σου ζητώ να με σώσεις από την αθλιότητα που έφερε στους ανθρώπους η κατάρα της αμαρτίας, η οποία θλίβει και παρεμποδίζει το πνεύμα μου να υψωθεί σ΄ Εσένα.

Ώ Θεέ  μου, μετάτρεψε προς χάριν μου σε πίκρα κάθε ηδονή που θέλει να με αποσπάσει από την αγάπη προς την αιωνιότητα και να με αιχμαλωτίσει στα απατηλά θέλγητρα του κόσμου.

Βοήθησέ με, Κύριε, ώστε να μην υποκύψω. Να μην νικηθώ από την σάρκα και το αίμα. Ας μη με δελεάσει ο κόσμος. Ας μη με απατήσει η πρόσκαιρη μεγαλοπρέπειά του, και ο ¶δης με την πανουργία του.

Δώσε μου την δύναμη να αντισταθώ με γενναιότητα, να υποφέρω με υπομονή και να  επιμείνω εις τον Νόμον σου με σταθερότητα.

Αντί κάθε επιγείου παρηγοριάς, δώσε μου την πολυπόθητη Χάρι του Αγίου Πνεύματος και αντί της αγάπης του κόσμου κάνε να βασιλεύσει στην καρδιά μου η αγάπη του ονόματός Σου.

Τροφή, ενδύματα και όλες γενικώς οι μέριμνες για το σώμα, είναι βάρος γι΄  αυτόν που θέλει να ζήση την ζωή του πνεύματος.

Δώσε μου δύναμη, ώστε με μέτρο να ενδιαφέρομαι για τις σωματικές μου ανάγκες, για να μην πέσω στην παγίδα των υπερβολικών επιθυμιών.

Το να απαρνηθώ τα πάντα, ούτε σωστό είναι, ούτε δυνατόν. Η φύσις η ανθρώπινη έχει ανάγκη από τα απαραίτητα για την συντήρησή της. Το να επιδιώκει όμως κανείς την αφθονία και ό,τι γενικώς τον ευχαριστεί, τούτο ο Θείος Νόμος το απαγορεύει, γιατί η άπληστη ικανοποίηση των επιθυμιών κάνει να υπερισχύει η σάρκα επί του πνεύματος.

Πάνω δε απ’ όλα, σε παρακαλώ, Θεέ μου, να με έχεις πάντοτε κάτω από την σκέπη της κραταιάς Σου δεξιάς, ώστε να βαδίζω τον δρόμο της ζωής μου με σύνεση και μέτρο.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΩΣ. Η ΜΙΜΗΣΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Μ.Λ.Κ.Α.Π.