Με εθνική υπερηφάνεια και τον προσήκοντα σεβασμό, εορτάσθηκε και στην Αστυπάλαια η 25η Μαρτίου, η μεγάλη διπλή εορτή, του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και συνάμα η 203η επέτειος από την έναρξη του ενδόξου επαναστατικού αγώνα του 1821, που είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία και συγκρότηση του νέου Ελληνικού Κράτους.

Ο Δήμος Αστυπάλαιας τίμησε την 25η Μαρτίου η οποία αποτελεί για τον Ελληνισμό σύμβολο αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Ταυτόχρονα με τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία, η επιμνημόσυνη δέηση, και κατόπιν έλαβε χώρα η κατάθεση στεφάνων παρουσία του Δημάρχου, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας, του Στρατού και των σχολείων του νησιού. Ακολούθησε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

Η μεγάλη διπλή γιορτή του Έθνους μας, που τιμούμε την 25η Μαρτίου, εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας και εθνικής ανάταξης. Το Έθνος μας, γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας, με τον αγώνα των προγόνων μας για την ελευθερία.