ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ι.Μ. ΛΕΡΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

Δημοσιεύτηκε: 20 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2017
Εκτύπωση   

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΧΑΪΜ ΣΤΗ ΛΕΡΟ  (17 – 24.06.2017)

 

Στα πλαίσια ανταλλαγής επισκέψεων των αδελφοποιημένων Δήμων Λέρου και Ασχάϊμ Γερμανίας, αφίχθησαν στο νησί της Λέρου για επτά ημέρες, ομάδα 25 περίπου πολιτών του Δήμου Ασχάϊμ, συνοδευόμενοι από τον τέως Δήμαρχό τους.

Στην Λέρο αφίχθησαν την Κυριακή 18/6/2017 με το Καταμαράν, μέσω αεροπορικής πτήσης από Κω, ενώ στο λιμάνι τους υπεδέχθη ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Λέρου.

Στα πλαίσια των εθιμοτυπικών επισκέψεων, το πρωΐ της Τρίτης 20/6, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Γερμανικό μνημείο στο Λακκί.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου τους υπεδέχθη ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, ο οποίος τους καλωσόρισε, και τους ευχήθηκε καλή παραμονή στο νησί της Λέρου, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε με το καταμαράν της γραμμής για υπηρεσιακούς λόγους.

Ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος π.Νικόδημος, εκ μέρους του Μητροπολίτου, συνέχισαν την φιλοξενία και την ξενάγηση στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου, όπου στο τέλος παρετέθη μικρά δεξίωση.

Κατόπιν, οι επισκέπτες μας ξεναγήθηκαν στην Ιερά Μονή των Αγίων Αγγέλων και στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου.

Τις υπόλοιπες ημέρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα επισκεφθούν και θα περιηγηθούν σε πολλά αξιοθέατα της Λέρου (μουσεία, τοποθεσίες, κλπ), αλλά και πολλά γειτονικά νησιά όπως την νήσο Πάτμο, του Αρκιούς, τα Ασπρονήσια, τους Λειψούς, κ.α.

Οι επισκέπτες του Δήμου Ασχάϊμ θα αναχωρήσουν από τη Λέρο το Σάββατο 24/6/2017.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως1172 Αναγνώσεις: - Ανάγνωση σχολίων (0)