ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ι.Μ. ΛΕΡΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

Δημοσιεύτηκε: 5 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2018
Εκτύπωση   

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018 ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

 

Κυριακή της Τυρινής 18-2-2018

Το εσπέρας του Σαββάτου και ώρα 5η απογευματινή ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα παραστεί στον Εσπερινό, στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Άργους Καλύμνου (ώρα 5μ.μ.).

 

Την Κυριακή της Τυρινής, θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Αργινωντών, και θα εγκαινιάσει το Κωδωνοστάσιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Παναγίας Αργινωντών.

 

Το Εσπέρας της Κυριακής, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα παραστεί κατά το έθιμο στο χορό, στο Πλατύ της Παναγίας Τσικχουών Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου, και θα χοροστατήσει στον Εσπερινό της Συγχωρήσεως (ώρα 5 μ.μ.).

 

Τετάρτη 21-2-2018, ώρα 12η μεσημβρινή ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Βοθυνών Καλύμνου.

 

Παρασκευή  23-2-2018, ώρα 4:30 μ.μ. – 6:00΄ μ.μ.   Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών.

Ο Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσει στην πρώτη Στάση των Χαιρετισμών στο  Ιερό Ναό Παναγίας  Βλαχερνών (Γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως).

Το εσπέρας και ώρα 7:00΄ μ.μ., θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού Καλύμνου.

 

Σάββατο 24-2-2018, ώρα 5:30΄μ.μ.  Το εσπέρας του Σαββάτου ο Μητροπολίτης μας  θα παραστεί στον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Βοθύνων Καλύμνου.

 

 

Κυριακή Α΄ Νηστειών της Ορθοδοξίας , 25-2-2018

 

Το πρωΐ και ώρα 7:30΄ έως  10:30 π.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, και θα τελέσει την τελετή της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων και την Ιερά Λιτάνευση πέριξ του Ναού.

 

Το εσπέρας και ώρα 5:00΄ μ.μ., θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Παναγίας  Καλαμιωτίσσης Καλύμνου, και θα ομιλήσει με θέμα:  «Η οικογένεια σήμερα».

 

 

Κυριακή Β΄ Νηστειών  (Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά)

 

Παρασκευή  2-3-2018, ώρα 7:30΄π.μ. ο Σεβ. Μητροπολίτης θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά  Μονή Αναλήψεως του Κυρίου.

Το απόγευμα ώρα 4:30΄μ.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης θα τελέσει στην Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών, στον Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχερνών (Γραφεία Ι. Μητροπόλεως).

Το εσπέρας ώρα 7:30΄ μ.μ.,  θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου.

 

 

Σάββατο 3-3-2018

Το εσπέρας του Σαββάτου 3-3-2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, και θα ομιλήσει ο Παν. Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ  Τριανταφυλλόπουλος στους  Κατηχητές και Κατηχήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Κυριακή 4-3-2018, ώρα 7:30 -10:30π.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα λειτουργήσει στον  Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βαθέως Καλύμνου.

 

Ο Παν. Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ θα λειτουργήσει στον  Ιερό Ναό Υπαπαντής  του Κυρίου και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

 

Το εσπέρας της Κυριακής και ώρα 6:30΄ μ.μ., θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Καλύμνου, και θα ομιλήσει ο Παν.  Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος.

 

 

Κυριακή Γ΄ Νηστειών Σταυροπροσκυνήσεως

 

Την Τετάρτη 7-3-2018, το πρωΐ ώρα 7:30΄π.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, εορτή των εν Δωδεκανήσω Αγίων, θα τελέσει την Λειτουργία των Προηγιασμένων Θείων Δώρων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού, και θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας, βάσει του εκδοθέντος επισήμου προγράμματος του Επαρχείου Καλύμνου δια την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου μετά της Μητρός Πατρίδος.

 

 

Κυριακή  Δ΄  Νηστειών

 

Παρασκευή 16-3-2018, το απόγευμα ώρα 4:30΄μ.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσει στη Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Βλαχερνών  (Γραφεία Ι. Μητροπόλεως), και το  Εσπέρας, ώρα 7:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλων στις Ελιές.

 

Κυριακή 18-3-2018 , ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Μυρτιών Καλύμνου, και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο ο Παν. Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Πόκιας.

 

Το Εσπέρας και ώρα 5:30΄ μ.μ. ο Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσει στον κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας  Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου, και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο ο παν. Αρχιμανδρίτης  π. Νεκτάριος Πόκιας, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Θαρρενού Ρόδου.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  Ε΄  Νηστειών , 25-3-2018 - Ευαγγελισμός της  Θεοτόκου

 

Την Τετάρτη 21-3-2018, το εσπέρας  του Μεγάλου Κανόνος και περί ώρα 7:00΄ μ.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Κοιμήσεως  Βοθυνών Καλύμνου.

 

Παρασκευή 23-3-2018 , Ακολουθία του Ακαθίστου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσει α) κατά  την Ακολουθία του Ακαθίστου και ώρα 5:00΄ μ.μ. στον Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχερνών (Γραφεία Ι. Μητροπόλεως), και το Εσπέρας ώρα 7:00΄μ.μ. στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου Καλύμνου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ώρα 7 μ.μ. θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων, και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

 

Σάββατο 24-3-2018, πρωΐ ώρα 7 π.μ., ο Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος, θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καλύμνου.

 

Το Σάββατο εσπέρας και περί ώραν 5:30΄μ.μ., στην εορτάζουσα  Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Καλύμνου, θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος.

Το Σάββατο 24-3-2018, παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ώρα 7 μ.μ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ θα χοροστατήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καλύμνου.

 

 

Την Κυριακή 25-3-2018, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το πρωΐ ώρα 7:30 π.μ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου.

 

Την Κυριακή 25-3-2018 , ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, θα χοροστατήσει στον Όρθρον (ώρα 7:00΄π.μ.), και θα τελέσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πόθειας Καλύμνου.

Βάσει δε του επισήμου προγράμματος του Επαρχείου Καλύμνου, θα προστεί της Επισήμου Δοξολογίας ώρα 11ην πρωϊνήν επί τη Εθνική Επετείω στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

 

 

 

 

 

 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

 

Κάλυμνος 15-2-2018

 

Εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω Ασκήσαντος

 

Ανακοίνωση από την Ιερά  Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας

 

Φέρεται σε γνώση του ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας ότι:

 

Λόγω της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και βάσει του Τυπικού της Εκκλησίας μας, η εορτή  του Εφόρου και Προστάτου της Νήσου μας, θα λάβει χώρα την Δευτέρα 26ην Μαρτίου.

 

Το Εσπέρας της Κυριακής 25ην Μαρτίου και ώραν 7:00΄μ.μ., θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός  Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας, Θείο Κήρυγμα, και θα ακολουθήσει Αγρυπνία, κατά την Μοναστηριακή τάξη – Μικρό  Απόδειπνο – Μεσονυκτικό – και Όρθρος έως την 1η πρωινή ώρα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

 

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου και περί ώρα 07:30΄π.μ., Ακολουθία Ωρών – χύμα – και θα τελεστεί Πολυαρχιερατική  Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου – θείο Κήρυγμα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα λάβει χώρα η λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος του Οσίου εντός της Ιεράς Μονής και πρό του Σεπτού Σκηνώματος του Οσίου θα τελεστεί ευχαριστήριος δέηση, κατά το έθος, υπέρ υγείας και θείου φωτισμού πάντων των όπου γής  ευρισκομένων αδελφών ημών Καλυμνίων και εν θαλάσση  πλεόντων.

 

Το εσπέρας της Δευτέρας 26/3 και περί ώρα 5:30΄μ.μ., θα ψαλλεί το Μέγα Απόδειπνο πρό του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου και Θεοφόρου και η Ιερά Αυτού Παράκληση.

 

Εκ της  Ιεράς  Μητροπόλεως5022 Αναγνώσεις: - Ανάγνωση σχολίων (0)