Μετά πάσης λαμπρότητος και ιεροπρέπειας, εορτάσθηκε στην Μητρόπολή μας η 1η του ανατείλαντος έτους 2024, ημέρα κατά την οποία τιμάται και εορτάζεται από την Αγία μας Εκκλησία η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, καθώς επίσης και η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου.

Ακολούθως, ετελέσθη η Επίσημος Δοξολογία για το νέο έτος 2024, συμπαραστατουμένου υπό σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της νήσου, παρουσία τοπικών πολιτικών, στρατιωτικών Αρχών, εκπροσώπων Σωμάτων Ασφαλείας, Δημοσίων Υπηρεσιών, Οργανισμών και Φορέων, καθώς και πολλών πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος ευχήθηκε προς όλους τα δέοντα ώστε το νέο έτος 2024 να είναι καρποφόρο και υγιεινό, ο Κύριος να ευλογεί το έργο και την προσδοκία του καθενός στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή.

Μετά την δοξολογία ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Καλυμνίων, στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου, από του νέου δημάρχου Ιωάννη Μαστροκούκου. Στην εκδήλωση συμμετείχε η Δημοτική Φιλαρμονική υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Νικολάου Μαμάκα και χορωδία υπό την διεύθυνση του Στάθη Τσαγκάρη. Τα δύο τυχερά φλουριά βρήκαν δύο νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο Βασίλης Μουσελλής και η Πόπη Μαύρου.


ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λέρου.

Ακολούθως, ετελέσθη η επίσημος Δοξολογία επί τω νέω έτει 2024, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου, παρουσία των τοπικών πολιτικών, στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, και αρκετών πιστών.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Θεοφιλέστατος έκοψε την βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως, μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου, για ένα έτος ευλογημένο, ειρηνικό, καρποφόρο, υγιεινό, τονίζοντας ότι με πίστη στον Θεό και αισιοδοξία θα ξεπεράσουμε τις όποιες δοκιμασίες και δυσκολίες εμφανιστούν.

Κατόπιν, ο Θεοφιλέστατος μετά των Αρχών μετέβη στο Δημαρχείο, στην πλατεία Πλατάνου, όπου έλαβε χώρα η κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου υπό του νέου Δημάρχου Τιμοθέου Κωττάκη.

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες:  “Kalymnos news”, “12nisospress”.