ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ

Το εσπέρας της Τρίτης 18 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ημών κ. Παΐσιος, εκκλησιάστηκε κατά τον Εσπερινό του Αποστόλου Ιούδα της Ενορίας του Αγίου Μάμαντος Καλύμνου. 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Την πρωΐαν της Τρίτης 18-6-2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, βάσει του εβδομαδιαίου προγράμματός του, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ισιδώρου της οικογενείας Μ. Μπιλήρη στα Βλυχάδια Καλύμνου, και ομίλησε στους Κατηχητές και Κατηχήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Δευτέρα 17 Ιουνίου θα τελέσει Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Προδρόμου Χώρας Καλύμνου.

Παρόλη την πολλή ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες κόσμος πολύς συνέρρευσε στο εκκλησάκι του Αγίου Αυγουστίνου, στο όμορφο Βαθύ της Καλύμνου, με πρώτον τον άοκνο φιλακόλουθο επίσκοπο και Μητροπολίτη μας κ. Παΐσιο, συμπαραστατούμενο απ' τους ιερείς π. Ισίδωρο Γλυνάτση, ο οποίος κατά παραίνεση του Σεβασμιωτάτου κήρυξε τον θείο λόγο, τον π. Κωνσταντίνο Σμαλιό και τον Εφημέριο π. Μιχαήλ Μακαρούνα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ημών κ. Παΐσιος παρέστη στην εορτή της λήξεως του σχολικού έτους στο 2ο Σχολείο Χώρας Καλύμνου, το πρωί της Παρασκευής 13-7-2024. Τον Μητροπολίτη συνόδευσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος.

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Κυριακή σήμερα των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου και η Αγία μας Εκκλησία τοποθετεί, όχι τυχαία, αυτή την εορτή ανάμεσα στις δύο μεγάλες εορτές της Αναλήψεως και της Πεντηκοστής.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 στις 9:30΄ το βράδι, παραμονή της απόδοσης του Πάσχα, τελέστηκε Κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική του Χριστού της Ιερουσαλήμ Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου ημών κ. Παϊσίου.

Την 12η Ιουνίου 2024, παραμονή της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου, τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στην εορτάζουσα Ιερά Μονή της Αναλήψεως Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου ημών κ. Παϊσίου, με την συμμετοχή ιερέων της νήσου, παρουσία πλήθους πιστών.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, στον ομώνυμο ιερό ναό στην Κάλυμνο.

Την πρωίαν της Κυριακής 9η Ιουνίου 2024 (Κυριακή του Τυφλού), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ημών κ. Παΐσιος, μετέβη στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λέρου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.