ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου.

Με λαμπρότητα εορτάθηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης στην Μητρόπολή μας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις "Συνάντηση Ειρήνης 2019", που πραγματοποιήθηκαν στη Λέρο από 12 έως 14 Ιουλίου 2019.

Με εκκλησιαστική τάξη και παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, στις 5:30΄ το απόγευμα, έλαβε χώρα η τελετή των θυρανοιξίων  του ιδιωτικού Ιερού Ναϋδρίου αφιερωμένο στους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ, στην περιοχή Ξηρόκαμπος νήσου Λέρου.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Κάλυμνο.

Το Ελληνοτουρκικό Σωματείο «Δάφνη – Defne» διοργανώνει «Συνάντηση Ειρήνης-II» στις  12, 13 και 14 Ιουλίου 2019 στη Λέρο.

Φέρομεν εις γνώσιν των ευλαβών χριστιανών ότι την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, η Αγίας μας Εκκλησία τιμά την εορτή των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης.

Την Κυριακή 30/6/2019, ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος τέλεσε τον αγιασμό έναρξης της κατασκηνωτικής περιόδου, στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης της Μητροπόλεώς μας, στην Αγία Παρασκευή στο Άργος Καλύμνου.

Σε μία σεμνή τελετή, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 28/6/2019, τα εγκαίνια λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου, του Ψηφιακού Μαστογράφου και της Μονάδας Παραγωγής Ιατρικού Οξυγόνου στο Νοσοκομείο Λέρου.

Η Ιερά Μητρόπολις και η Σχολή Γονέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, διοργάνωσε δύο ομιλίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Κάλυμνο και στην Λέρο, με ομιλητή τον πρωτοπρεσβύτερο Θεμιστοκλή Χριστοδούλου: