ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ

«Πεντηκοστήν εορτάζομεν και Πνεύματος επιδημίαν»

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος την Κυριακή των Αγίων Πατέρων (28-5-2023), λειτούργησε στην Ιερά Μόνη των Αγίων Πάντων και κήρυξε τον Θείον Λόγον και ετόνισε την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων ότι ο Υιός είναι ομοούσιος τω Πατρί Τέλειος Θεός και Τέλειος άνθρωπος.

Το νησί της Καλύμνου επισκέφθηκε ο καλός μας Γέροντας, Σεβ. Μητροπολίτης πρώην Γάνου και Χώρας Αμφιλόχιος, ο οποίος προσευχήθηκε κατά τον Εσπερινό της Αναλήψεως (23-5-2023), στην Ι. Μονή Παναγίας Ελεούσης Ρότσου Καλύμνου, και στο τέλος μας μίλησε για πολύ ενδιαφέροντα και τρέχοντα θέματα.

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Είπεν ο Κύριος τοις εαυτού μαθηταίς «Ταύτα λαλώ εν τω κόσμω, ίνα έχωσι την χαράν την εμήν πεπληρωμένην εν αυτοίς»

ΣΤΗ ΚΑΛΥΜΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, παραμονή της Αναλήψεως Του Κυρίου, μετέβη στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου Καλύμνου, όπου χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού, συμπαραστατούμενος υπό Ιερέων της νήσου, και την συμμετοχή μεγάλου αριθμού πιστών.

Το εσπέρας της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα Καλύμνου, τα παιδιά μας – οι τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων της Καλύμνου και υποψήφιοι των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, οι διευθυντές των Λυκείων, οι καθηγητές τους και οι γονείς και κηδεμόνες τους, συμμετείχαν στην Νυκτερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ισίδωρο Γλυνάτση.

Το πρωί της Κυριακής 21 Μαΐου 2023 (Κυριακή του Τυφλού), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, μετέβη στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λέρου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Το εσπέρας του Σαββάτου 20-5-2023, παραμονή των Αγίων ενδόξων ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, ετελέσθη πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στο εορτάζον ιερό παρεκκλήσιο στην περιοχή της Γούρνας της νήσου Λέρου, υπό του εφημερίου π. Σεβαστιανού Καζηλιέρη, παρουσία του Δημάρχου και αρκετών πιστών. Στο ιερό αναλόγιο έψαλλε ο καλλίφωνος ιεροψάλτης Σώζων Λάμπρου.

Χρόνια πολλά στους εορταζόμενους και εορταζόμενες.

Στα πλαίσια ανταλλαγής επισκέψεων των αδελφοποιημένων Δήμων Λέρου και Ασχάϊμ Γερμανίας, αφίχθησαν στο νησί της Λέρου ο Αντιδήμαρχος και ομάδα πολιτών του Δήμου Ασχάϊμ, οι οποίοι το απόγευμα του Σαββάτου 20-5-2023, πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στην Μητρόπολη, όπου τους υπεδέχθη ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Νικόδημος Φωκάς.

Την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 και ώρα 7 μ.μ., στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, θα τελεστεί νυκτερινή Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου επί τη αποδώσει του Πάσχα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως