ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Λακκί της Λέρου, επί τη μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, συλλειτουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

ΝΑΥΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Κυριακή 26η Σεπτεμβρίου 1943

Το αντιτορπιλικό «Βασίλισσα Όλγα» βυθίζεται στο Λακκί της Λέρου.

Την παραμονή της εορτής της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, στις 6 το απόγευμα, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λέρου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, παρουσία του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, και την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην ακριτική νήσο Τέλενδο, σήμερα Πέμπτη 24/9, η εορτή της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ 77ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΕΩΣ ΤΟΥ Α/Τ «Β.ΟΛΓΑ» ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΡΟΥ

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου.

Παράλληλα θα τιμηθεί και η 77η επέτειος καταβυθίσεως του ένδοξου Αντιτορπιλικού μας «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ».

Ευχαριστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου προς την Ιερά Μητρόπολη, για την δωρεάν παραχώρηση αίθουσας για την στέγαση των Γραφείων του Σχολείου.

Οι κυνηγοί της Λέρου τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Ευστάθιο.

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου εορτάζει ο Άγιος Ευστάθιος.

Το πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας κτύπησε την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, καθώς με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε και επίσημα το νέο σχολικό έτος για εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και γονείς.

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στη Λέρο η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.