ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ

Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, η Αγία μας Εκκλησία εόρτασε την μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου. Παράλληλα, εορτάσθηκε στη Λέρο, η 79η  επέτειος (26.9.1943 – 26.9.2022) από την βύθιση του ένδοξου Αντιτορπιλικού του Πολεμικού Ναυτικού «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ».

Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου.

ΝΑΥΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Κυριακή 26η Σεπτεμβρίου 1943

Το αντιτορπιλικό «Βασίλισσα Όλγα» βυθίζεται στο Λακκί της Λέρου.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, κατά την Θεία Λειτουργία, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, εγκατέστησε τον νέο Εφημέριο στον ενοριακό ιερό ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Λέρου, τον πρεσβύτερο Σεβαστιανό Καζηλιέρη, αφού ο μέχρι πρότινος εφημέριος πρωτοπρεσβύτερος Μάξιμος Λιβανός συνταξιοδοτήθηκε, συμπληρώνοντας 61 έτη ιερατικής διακονίας.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, στον ενοριακό Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Λέρου, εορτάσθηκε «Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ», με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 ετών από της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922.

Με εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας κ.κ. Παϊσίου, η χειροτονία εις Πρεσβύτερον, του μέχρι σήμερα ιεροδιακόνου Σεβαστιανού Καζηλιέρη, στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου.

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Λέρου κ. Νίκος Χαραλάμπης, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μητροπολίτη μας κ.κ.Παΐσιο, το απόγευμα της Πέμπτης 15/9/2022.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε ο Άγιος Νικήτας στη Λέρο, στο ομώνυμο παρεκκλήσιο στην περιοχή Κριθώνι.

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, στον ομώνυμο ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού Πλατάνου Λέρου, ετελέσθη ο Όρθρος και Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο, καθώς επίσης έλαβε χώρα και το Ιερό Μυστήριο της χειροτονίας Ιεροδιακόνου.