ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ

Με λαμπρότητα και φέτος εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Κυριακής στα νησιά της Μητροπόλεώς μας.

Την Κυριακή 5-7-2020, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Λέρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Σωφρονίου Χατζηλάρη.

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου, η Αγία μας Εκκλησία τίμησε την μνήμη της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας μας.

Η Ιερά Μητρόπολις Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας, μετά θλίψεως πολλής, ανακοινώνει την προς Κύριον εκδημίαν, σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, του Ιερομονάχου Θεοκλήτου Σμαλιού εκ Καλύμνου.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Οικουμενικός Πατριάρχης:  «Ως μουσείον, η Αγία Σοφία δύναται να λειτουργή ως τόπος και σύμβολον συναντήσεως, διαλόγου και ειρηνικής συνυπάρξεως λαών και πολιτισμών, αλληλοκατανοήσεως και αλληλεγγύης Χριστιανισμού και Ισλάμ», τόνισε σε ομιλία του στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων στο Φερίκιοϊ.

Με την δέουσα λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στο Άργος Καλύμνου.

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η ιερά μνήμη των Αγίων Ενδόξων Πανευφήμων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας.

Το εσπέρας του Σαββάτου 27 Ιουνίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος υπό του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, του εφημερίου π.Γεωργίου Χατζηδάκη και πολλών ιερέων της νήσου, με κάθε επισημότητα ετέλεσαν τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος ενοριακού ιερού ναού Ζωοδόχου Πηγής Καλαμιωτίσσης Πόθιας Καλύμνου.

Την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, για το Γενέθλιον του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Βοθυνών Καλύμνου (το δεξιό κλίτος του ναού είναι αφιερωμένο στο γενέσιο /γενέθλιο του Αγίου Ιωάννου).

H A. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μετέβη αεροπορικώς, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, στην Γενεύη, για να προέδρευσε των εργασιών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου του τρέχοντος μηνός, οι οποίες εκτάκτως, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται στις διεθνείς μετακινήσεις λόγω της Πανδημίας, πραγματοποιούνται στο Πατριαρχικό Σταυροπήγιο και Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Σαμπεζύ, στη Γενεύη της Ελβετίας.