Με την πρέπουσα στρατιωτική τάξη και πρωτόκολλο, παρουσία του διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξιάρχου Αριστείδη Καβαρλίγκου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, στο Στρατόπεδο «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΙΖΑΝΙΑ», στην Κάλυμνο, η αλλαγή της Διοίκησης του 5/42 ΣΕ.

Μετά το τελετουργικό της έλευσης της πολεμικής σημαίας του ηρωικού 5/42 Συντάγματος Ευζώνων και την δέηση την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παϊσιος, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Αριστείδης Καβαρλίγκος παρουσίασε το νέο Διοικητή Σ/χη (ΠΖ) Δημήτριο Γώγουλα που αντικατέστησε τον Σ/χη Δημήτριο Λυμπερέα.

Στην τελετή Αλλαγής Διοίκησης παραβρέθηκαν οι Τοπικές Αρχές, Επιτελείς, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, στελέχη του 5/42 ΣΕ, έφεδροι αξιωματικοί και εθνοφύλακες, αρκετός κόσμος, αλλά και συγγενείς στρατιωτών που υπηρετούν την θητεία τους.

Μετά την τελετή παράδοσης της Διοίκησης ακολούθησε μικρή δεξίωση όπου επιδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες και συμβολικά δώρα.

Ο Μητροπολίτης απένειμε στον αποχωρούντα Δκτή Σ/χη Δ.Λυμπερέα, τον Χρυσούν Σταυρόν της εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας του Οικουμενικού Θρόνου, σε ένδειξη προσήλωσης, σεβασμού, τιμής και ευγνωμοσύνης για το πολυσήμαντο έργο που προσέφερε και επιτέλεσε στην τόσο νευραλγική θέση που υπηρέτησε, συνεργαζόμενος άψογα με τους φορείς και την τοπική Εκκλησία. Ευλαβής, σεμνός, σοβαρός, τυπικός, άριστος επαγγελματίας, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του αξίου ανωτέρου αξιωματικού και με την βράβευση της τοπικής Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και να ανέλθει στα ύπατα αξιώματα της στρατιωτικής ηγεσίας. Στο νέο διοικητή ευχήθηκε «σιδεροκέφαλος» στα νέα του καθήκοντα.

Φωτογραφίες:  Νικόλαος Μαμάκας "Alithia FM"