ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΛΕΡΟΥ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ 21.5.2017

 

Την Κυριακή 21/5/2017, με την ευκαιρία του τέλους της περιόδου που ψάλλεται το «Χριστός Ανέστη», της επερχομένης εορτής της Αναλήψεως, αλλά και της λήξης των κατηχητικών σχολείων της Ενορίας, πραγματοποιήθηκε ωραιότατη εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Λέρου.

Η εκδήλωση αποτελούνταν από τρία μέρη:

 

Το πρώτο μέρος ήταν αφιερωμένο στις εμφανίσεις του Χριστού μετά την Ανάσταση, όπως τις περιγράφουν οι τέσσερις Ευαγγελιστές και ο Απ. Παύλος στην Α΄ προς Κορινθίους Επιστολή του. Τα μικρά παιδιά της χορωδίας έψαλλαν όλα τα αναστάσιμα απολυτίκια.

 

Το δεύτερο μέρος ήταν αφιερωμένο στην λήξη της περιόδου των κατηχητικών σχολείων της ενορίας,  όπου μικρά και μεγάλα παιδιά απήγγειλαν ωραιότατα ποιήματα και τραγούδησαν χριστιανικά τραγούδια.

 

Στο τρίτο μέρος, η χορωδία των μεγάλων της Ενορίας, υπό την καθοδήγηση του μουσικοδιδασκάλου Ελευθερίου Χατζηλάρη, απέδωσε αναστάσιμους ύμνους με βυζαντινό ύφος, της επερχομένης εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης εδόθη, ως αναμνηστικό δώρο, ένα θυμιατό σε όλα τα παιδιά του κατηχητικού, ο κ.Γ.Χρυσούλης γραμματέας εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως στα μεγάλα παιδιά του Γυμνασίου και η κα Ειρηνοδίκης Λέρου στα μικρά παιδιά του Δημοτικού.

 

Ήταν μία άρτια, εξαιρετική εκδήλωση, όπου καταχειροκροτήθηκε από πλήθος κόσμου, που είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα του πνευματικού κέντρου της Ενορίας.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: 

 

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Βίντεο:  Ραφαήλ Χατζηλάρης