ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2017

 

Όπως κάθε χρόνο και εφέτο οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων των Λυκείων της Λέρου, έλαβαν εφόδιο στον προκείμενο αγώνα των εξετάσεων, την ευλογία της τοπικής μας Εκκλησίας.

 

Το πρωί της Παρασκευής 5 Μαΐου 2017, στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού στον Πλάτανο, τα παιδιά μας, οι καθηγητές τους και οι γονείς και κηδεμόνες τους, συμμετείχαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφ. Επίσκοπο Στρατονικείας κ. Στέφανο και τον εφημέριο του Ιερού Ναού π.Νικόδημο.

Παρόντες επίσης ήταν ο Δήμαρχος κ.Μιχ.Κόλλιας, ο δημ. σύμβουλος κ.Μιχ.Κοντραφούρης και αρκετοί πιστοί.

Στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στους μαθητές, τους παρότρυνε να είναι συγκεντρωμένοι στα μαθήματά τους, να είναι οπλισμένοι με την χάρη του Θεού μας, και να είναι σίγουροι ότι θα πετύχουν. «Μη φοβάσθε τίποτε, σήμερα προσευχηθήκαμε όλοι μαζί για την επιτυχία σας, την οποία είμαι σίγουρος ότι θα έχετε, με την βοήθεια και την συμπαράσταση των καθηγητών σας, και των γονέων σας».

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος ευχήθηκε κι εκείνος «καλή επιτυχία» και «καλή πρόοδο» στους τελειόφοιτους μαθητές των Λυκείων μας.

Αρκετοί ήταν οι μαθητές που μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κάθε μαθητής έλαβε το αναμνηστικό και την ευλογία από τον Μητροπολίτη μας και αντίδωρο από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού, δεξιώθηκε όλους όσους προσήλθαν στο παρακείμενο Ενοριακό Κέντρο «Η Κιβωτός».

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:   Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως