ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ Ο ΝΕΟΣ» 2016

 

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, και ώρα 6 μ.μ., στην κατάμεστη από κόσμο συνεδριακή αίθουσα του Αγίου Σάββα, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε  η  παρουσίαση του νέου βιβλίου της Χρυσής Νικολάου Ζαΐρη «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ Ο ΝΕΟΣ. Ο μέγας θησαυρός της νήσου Καλύμνου».

 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στην όμορφη και φιλόξενη συνεδριακή αίθουσα στον ¶γιο Σάββα Καλύμνου, που κοσμείται από τους εντυπωσιακούς πίνακες του αείμνηστου Νικολάου Μάγκου, παρευρέθηκε όλο το ιερατείο του νησιού, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Παΐσιο, ο οποίος καλωσόρισε και προσφώνησε τη συγγραφέα Χρυσή Ζαίρη, οι τοπικές Αρχές και πολύς κόσμος.

Ακολούθως η συγγραφέας ανέβηκε στο βήμα  και με μία εξαιρετική, δομημένη και εμπλουτισμένη με άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία ομιλία, η συγγραφέας έκανε την παρουσίαση του βιβλίου της, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου από την πρώτη στιγμή έως το τέλος.

Η συγγραφέας και ομιλήτρια, ξεκίνησε την παρουσίαση, αναφέροντας τους λόγους αλλά και τους ανθρώπους και τα γεγονότα που συνέβαλαν και την οδήγησαν στην απόφαση να προχωρήσει στη συγγραφή του εν λόγω βιβλίου.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι, στόχος είναι το βιβλίο αυτό, που αποτελεί μία ανανεωμένη έκδοση του βίου του Αγίου Σάββα να προβάλλει την Κάλυμνο για το μεγάλο θησαυρό της, που αποτελεί ο άγιος Σάββας ο Νέος και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Όπως η συγγραφέας τόνισε, η παρούσα έκδοση σέβεται απόλυτα τα πρόσωπα, τις εμπειρίες ή και θαύματα των ανθρώπων που θέλησαν να αποκαλύψουν την ευεργετική επίδραση που έχει στη ζωή τους ο ¶γιος Σάββας και σε καμία περίπτωση να εκμεταλλευθεί τον ανθρώπινο πόνο προς ωφέλεια της συγγραφέως, ενώ διευκρίνισε ότι η έκδοση αυτού του βιβλίου, σε καμία περίπτωση δεν αποβλέπει στο κέρδος και δεν έχει εμπορικό σκοπό και όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων και της Ιεράς Μητρόπολης Καλύμνου.

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου σύμφωνα με  τη δομή και τα κεφάλαια που περιλαμβάνει και συγκεκριμένα με αναφορές στα βιογραφικά στοιχεία του θαυματουργού Αγίου Σάββα του Νέου, ιστορικές μαρτυρίες της θεοφιλούς ζωής του, την όλη αλληλογραφία σχετικά με την αγιοκατάταξή του, μαρτυρίες σχετικές με τον οσιακό του βίο, δεκάδες θαυμαστές επεμβάσεις του Αγίου Σάββα προς ίαση πιστών.

Κλείνοντας η συγγραφέας ευχαρίστησε ονομαστικά όλους όσους συνέβαλαν στην έκδοση του εν λόγω βιβλίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης αναγνώστηκε, από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτ. Αμφιλόχιο Σακαλλέρο, η επιστολή του Μητροπολίτη προς την συγγραφέα και η εκδήλωση έκλεισε με το Απολυτίκιο του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

 

Σύντομο σημείωμα για τη συγγραφέα.

Η Χρυσή Ζαίρη του Νικολάου είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας– Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κεντ.

Έχει εργαστεί ως αρχαιολόγος στο Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ η όλη επαγγελματική της εμπειρία κινείται κυρίως στα πλαίσια των μουσειακών σπουδών και την ανάπτυξη της σχετικής τεχνογνωσίας για τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η παρούσα βιογραφία είναι το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο, θρησκευτικού περιεχομένου της συγγραφέως.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Κείμενο-Φωτογραφίες:  «Κάλυμνος news» - π.Κων/νος Σμαλιός - Νικόλαος Μαμάκας - «Αλήθεια FM»

Βίντεο : Νικόλαος Μαμάκας - «Αλήθεια FM».