ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΛΕΡΙΩΝ 2016

Για τρίτη συνεχή χρονιά, διεξήχθη η Ημερίδα Αποδήμων Λερίων, που διοργάνωσε ο Δήμος Λέρου, στο Πατριαρχικό Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, ο Έπαρχος κ.Ι.Θεμέλαρος, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ. Κόλιας, ο πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου κ.Ν.Μπίλλης, ο αντιδήμαρχος κ. Ι. Κωνσταντινίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην Δήμαρχοι Λέρου, εκπαιδευτικοί, και αρκετοί απόδημοι Λεριοί, που βρέθηκαν στην γενέτειρά τους για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Η ημερίδα άρχισε στις 9:30΄ το πρωί με τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, τους οποίους απηύθυναν κατά σειρά ο Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, ο Δήμαρχος κ. Μιχ.Κόλιας, ο Έπαρχος κ.Ι.Θεμέλαρος, η κα Κατ.Εμμανουήλ δημοτική σύμβουλος, ο κ. Π.Μαραβέλιας ως εκπρόσωπος ΑΧΕΠΑ, και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Λερίων Αποδήμων Μελβούρνης και Σύδνεϋ Αυστραλίας, Νέας Υόρκης και Χιούστον Αμερικής κ.κ. Τάκης Ρίζος και Μιχ. Σούλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων Αθηνών-Πειραιώς κ. Δημ.Ήσυχος, κ.α.

Κύριοι ομιλητές ήταν ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Στέφανος Κατές με θέμα: «ο ρόλος της Εκκλησίας στον Απόδημο Ελληνισμό», καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νεκτάριος Μπίλλης και ο Δ/ντής του Δήμου κ. ¶γγελος Αγγελίδης με θέμα: «ο ρόλος των Αποδήμων στην ανάπτυξη της Λέρου».

Η συμμετοχή των αποδήμων Λεριών στην ημερίδα δεν ήταν μεγάλη, ωστόσο το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινησιακό.

Τα αποτελέσματα που θα εξαχθούν και θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται να συσφίξουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις των αποδήμων με την γενέτειρά τους.

Δείτε την Ημερίδα στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως