ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ «ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ» ΣΤΗ ΛΕΡΟ

 

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, στις 4 το απόγευμα, ο Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος συμπαραστατούμενος υπό των ιερέων π.Νικοδήμου Φωκά, αρχιμ.Στεφάνου Κατέ, π.Σωφρονίου Χατζηλάρη, π.Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, και π.Σεργίου Γουρλά, ετέλεσε τα θυρανοίξια του νέου ιερού παρεκκλησίου της «Υπαπαντής του Κυρίου», ευρισκόμενο στον υπόγειο χώρο του προαυλείου του Ι.Μητροπολιτικού Ναού «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στη Λέρο.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ:

 

 

 

Κατόπιν ετελέσθη ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετΆ αρτοκλασίας, της εορτής του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου του Θεολόγου, παρουσία των Αρχών της νήσου και πλήθους πιστών.

Κατά τον εσπερινό ο Μητροπολίτης, στη σύντομη ομιλία του, συνεχάρη τον εφημέριο και το Εκκλ.Συμβούλιο, για τις εργασίες οι οποίες έγιναν, ώστε ο παλαιός αποθηκευτικός χώρος, μετετράπη σε περικαλέστατο ιερό παρεκκλήσιο.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Μητροπολίτης, ο ιερός κλήρος και οι άρχοντες υπέγραψαν το Ιερό Ευαγγέλιο, εις ανάμνησιν της ημέρας των θυρανοιξίων.

Αμέσως μετά, το Εκκλ. Συμβούλιο δεξιώθηκε τις Αρχές και τους πιστούς προφέροντας Λέρικα κεράσματα.

Την επομένη, Δευτέρα 25/1 το πρωί, ετελέσθη Θεία Λειτουργία  υπό του αρχιμ.Στεφάνου Κατέ.

 

 

 

 

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΚΛ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ :

Οι εργασίες για την διαμόρφωση του υπάρχοντος χώρου ξεκίνησαν με απόφαση του Εκκλ. Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ένα χρόνο πρίν, και ολοκληρώθηκαν αισίως τις τελευταίες ημέρες.

Σ' αυτή την προσπάθεια ήλθαν αρωγοί, είτε προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, είτε ενισχύοντας οικονομικά, οι εγγύς και οι μακράν συμπατριώτες μας, οι οποίοι για άλλη μια φορά έδωσαν δείγματα αληθούς και καρποφόρου πίστεως και αγάπης ακραιφνούς προς τον Τριαδικό Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκο, όπως επίσης και τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους προς την τοπική μας Εκκλησία, εις τους οποίους οφείλουμε θερμές ευχαριστίες, ήτοι εις τους κάτωθι: Αρχιμ. Χριστόδουλο Ήσυχο, Σταύρο & Αντώνιο Κανάρη, Χαράλαμπο Καζάνη, Ευστράτιο Βαρκάδο, Βασίλειο Τσακλίδη, Ελένη Γεώργιο, Μπουράκη Γεώργιο, Κλειδομύτη Ευάγγελο, Παυλή Γεώργιο, Κουτούζου Μαρία, Σταύρο & Ζαμπέτα Ντεληγιώργη, Μιχαήλ & Δωροθέα Κυπριωτάκη, Γρύμπιλου Αγγελική, Μυλωνά Αικατερίνη, Στυλιανή & Θεολογία Μεραμπελιώτη, Αρετή Διαμαντάρα, Νικόλαο & Σαράντη Πουλιέζο, Δράκο Νικόλαο, Λουλουδιά Στυλιανό, Νταλλαρή Νικήτα, Βάρνα Εμμανουήλ, Κεφάλα Ηλία, Μιχαήλ & Γεώργιο Σκόρδο, Κων/νο Ηλία.

 

Εκ του Εκκλ. Συμβουλίου

Επιμέλεια-φωτογραφίες-βίντεο:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως