ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

 

Την Παρασκευή 12.9.2014 ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α.Λοβέρδος επισκέφθηκε το νησί της Λέρου. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης μας, ο Δήμαρχος, ο Έπαρχος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. και δημοτικοί σύμβουλοι.

Στη συνέχεια ο Υπουργός μετέβη σε σύσκεψη στο «Μπελλένειο Γυμνάσιο», όπου ο Δήμαρχος και οι Διευθυντές των σχολείων της Λέρου, ανέφεραν στον Υπουργό τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν την παιδεία στο νησί.

Ο Μητροπολίτης μας με την σειρά του τον καλωσόρισε στη Λέρο του μετέφερε τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του ευχήθηκε όπως η Παναγία του Κάστρου τον στηρίζει στον υψηλό έργο που έχει αναλάβει στο Υπουργείο παιδείας και Θρησκευμάτων κατΆ  αυτούς τους δυσκόλους καιρούς για την πατρίδα μας.

Ο Υπουργός απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη τον ρώτησε εάν υπάρχουν κενά ιερέων στην Ι. Μητρόπολη και ο Μητροπολίτης απήντησε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν κενά, όμως εν καιρώ θα δημιουργηθούν λόγω συνταξιοδοτήσεως ορισμένων υπεργήρων κληρικών.

 

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΛΕΡΟΥ

 

Ο μητροπολίτης μας προσκληθείς από τον Δήμαρχο Λερίων κ. Μιχ. Κόλλια, το πρωί της Δευτέρας 15.9.2014, τέλεσε τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Λακκίου και Καμάρας, συνοδευόμενος από τον Αρχ. Επίτροπο πρωτ. Ν. Φωκά και τον Διάκονο π. Ιωάννη.

Ευχήθηκε στα παιδιά , στους γονείς στους εκπαιδευτικούς καλή και ευλογημένη χρονιά, συνεχάρη δε τον Δήμαρχο και την πρόεδρο των παιδικών σταθμών δημ. σύμβουλο κα. Μαρία Παπαφώτη, για το ωραίο περιβάλλον στο οποίο θα φιλοξενηθούν τα μικρά παιδιά κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Στο τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον μητροπολίτη για την παρουσία του και ευχήθηκε με τη σειρά του καλή χρονιά και ότι ο Δήμος θα κάνει το δυνατόν ούτως ώστε τα παιδιά να έχουν μία καλή σχολική χρονιά.

Την επομένη ο μητροπολίτης μας επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ και το 2ο Γυμνάσιο Λέρου, όπου ευχήθηκε στις διευθύντριες, τους καθηγητές και καθηγήτριες καλή σχολική χρονιά και ομίλησε στα παιδιά του Γυμνασίου παρουσία της Γυμνασιάρχου και των καθηγητών.