Χαίρετε και αγαλλιάσθε, αδελφοί εν Κυρίω Ιησού

Η καταγραφή εν τη ιστοσελίδι του διαδικτύου των της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου , Καλύμνου και Αστυπαλαίας πραγμάτων, έρχεται, ίνα γνωρίση εις τον σύγχρονον άνθρωπον ερευνητήν , το παρελθόν, το παρόν, την ζωήν και την δράσιν ενός Θεόδοτου οργανισμού, όστις πορεύεται ανά καιρούς και χρόνους, υπό την πνευματικήν και διοκητικήν μέριμναν, στοργήν και αγάπην της Μητρός Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και δή και μάλιστα υπό την πεφωτισμένην καθοδήγησιν της Α.Θ. Παναγιότητος του Σεπτού ημών Αυθέντου και Δεσπότου , του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, του μεγάλου Ειρηνοποιού, του ευαγγελιζομένου την αγάπην Χριστού.

Οθεν και η Ιερά Μητρόπολις Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας έρχεται μετά χρηστών ελπίδων, ίνα συμμετάσχη εις την μέγιστην προσπάθειαν της σωτηρίας των ανθρώπων , την οποίαν ευαγγελίζεται η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία είς τον σύγχρονον κόσμον, δια μέσου του διαδικτύου και ενώση την φωνήν Της μετʼ Εκείνης , της Μεγάλης δηλονότι του Χριστού Εκκλησίας, προς δόξαν , αίνον και ευχαριστίαν του Αγίου Θεού και ψυχωφελή πληροφόρησιν των επιζητούντων να γνωρίσουσι το ωραίον.

Ευελπιστούμεν δε ότι , δια της ιστοσελίδος αυτής , οι αναγνώσται θα δυνηθούν να πληροφορηθούν τα αφορώντα είς τας ωραίας νήσους της Μητροπόλεως ημών και να θαυμάσουν τα κάλλη με τα οποία τας επροίκισεν ο Δημιουργός.

 

Μετʼαγάπης Χριστού

 

Ο Μητροπολίτης

 

 • + ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΛΕΣΕΩΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΛΕΡΟ 2019

  15 Μαϊος 2019

  Τό Ἐκκλησιαστικό Συμβούλιο τοῦ Ἐνοριακοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Θείας Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ Πλατάνου Λέρου, κάμνει γνωστό ὅτι, τό πρωῒ τῆς Τετάρτης 22ας Μαΐου 2019, ἑορτή τῆς Μεσοπεντηκοστῆς, θά τελεσθῇ Θεία Λειτουργία, εἰς τόν ὡς ἄνω Ἱερό Ναό, ὑπό τ...
 • + ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΕΝ ΛΕΡΩ 2019

  13 Μαϊος 2019

  Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ισιδώρου, στο ομώνυμο γραφικό εξωκλήσι της Λέρου, σπάνιας ομορφιάς, το οποίο βρίσκεται στη κυριολεξία μέσα στη θάλασσα, στην περιοχή της Κόκαλης.
 • + ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΑΛΥΜΝΙΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

  10 Μαϊος 2019

  Την Παρασκευή 10/5/2019, τελέστηκε στην Κάλυμνο, στο παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας, το ετήσιο Μνημόσυνο του Μεγάλου Ευεργέτου της Καλύμνου και κτήτορος του «Νικηφορείου» Γυμνασίου – Λυκείου, αειμνήστου αρχιμανδρίτου ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ.
 • + ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ 2019

  10 Μαϊος 2019

  Την Τρίτη 14 Μαΐου 2019, πανηγυρίζει το γραφικό εξωκκλήσι του Αγίου Ισιδώρου Λέρου.
 • + ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΕΙΑ

  08 Μαϊος 2019

  Με επιτυχία διεξάγεται η τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις στην αρχαία Έφεσο και Στρατονίκεια.
 • + ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ 2019

  05 Μαϊος 2019

  Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.
 • + ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΝΔΟ 2019

  03 Μαϊος 2019

  Την Πέμπτη 2/5/2019 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Ζωοδόχου Πηγής στην νήσο Τέλενδο.
 • + ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

  02 Μαϊος 2019

  Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινούται ότι διοργανώνεται τριήμερος προσκυνηματική εκδρομή στην Έφεσο και την αρχαία Στρατονίκεια , από 7 έως 9 Μαΐου 2019.
 • + Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ 2019

  01 Μαϊος 2019

  Επίσκεψη στα Μοναστήρια της Καλύμνου πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, απευθύνοντας το "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ" και Πασχάλιες Ευχές στις μοναχές και μοναχούς, τσουγκρίζοντας και το πασχαλινό αυγό, κατά το έθος.
 • + ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ 2019

  30 Απριλίου 2019

  ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ Το εσπέρας της Δευτέρας του Πάσχα (29-4-2019), τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Ραφαήλ στην Κάλυμνο.
 • + ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2019

  30 Απριλίου 2019

  Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον εορτάζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Πανόρμου Καλύμνου.
 • + ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΣ

  30 Απριλίου 2019

  «Δέματα Αγάπης» με είδη διατροφής προσέφερε η Διοίκηση του 542/ΣΕ Καλύμνου στην Μητρόπολή μας, για να διανεμηθούν σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ενόψει των Αγίων ημερών του Πάσχα.
 • + ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΕΠΙ Τῼ ΑΓΙΩι ΠΑΣΧΑ 2019

  28 Απριλίου 2019

  Ἀριθμ. Πρωτ. 257 † Β Α Ρ Θ Ο Λ Ο Μ Α Ι Ο Σ ΕΛΕΩι ΘΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΑΝΤΙ Τῼ ΠΛΗΡΩΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΧΑΡΙΝ, ΕΙΡΗΝΗΝ ΚΑΙ EΛΕΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΩΣ ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ Τιμιώτατοι ἀδελφοί καί προσφ...
 • + ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (28.4.2019)

  28 Απριλίου 2019

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ! Πάσχα… Η Εορτή των Εορτών! Και η Πανήγυρις των Πανηγύρεων! Είναι η Ανάστασις του Χριστού!
 • + ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (27.4.2019)

  27 Απριλίου 2019

  «ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ» - Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Ο Μέγας Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, είναι η προαναγγελία του μεγάλου γεγονότος της Ανάστασης.
 • + ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ (26-4-2019)

  27 Απριλίου 2019

  Η Μεγάλη Παρασκευή, είναι ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας. Σχεδόν ολόκληρη η μέρα, αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου.
 • + ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΙΣ ΛΕΡΟΝ (26.4.2019)

  26 Απριλίου 2019

  Η Μεγάλη Παρασκευή, είναι ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας. Σχεδόν ολόκληρη η μέρα, αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου.
 • + ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ (25.4.2019)

  25 Απριλίου 2019

  Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ Την Αγία και Μεγάλη Πέμπτη εορτάζουμε τον Ιερό Νιπτήρα, το Μυστικό Δείπνο, την υπερφυά Προσευχή και την Προδοσία. Τις τέσσερις αυτές πράξεις μας προβάλλει η Αγία μας Εκκλησία, οι οποίες έγιναν η μία μετά την άλλη το ίδιο βράδυ.
 • + ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ (24.4.2019)

  24 Απριλίου 2019

  "Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω" «Σε τον της Παρθένου Υιόν, πόρνη επιγνούσαθεόν…» Την Μεγάλη Τετάρτη η Εκκλησία μας μνημονεύει την πόρνη γυναίκα που αλείφει με μύρο τον Χριστό. Η πράξη αυτή της γυναίκας δείχνει την αγάπη και την ταπείνωσή της.
 • + ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ (23.4.2019)

  23 Απριλίου 2019

  «Την Αγίαν και Μεγάλην Τρίτην, της των Δέκα Παρθένων παραβολής, της εκ του Ιερού Ευαγγελίου μνείαν ποιούμεθα». Την Μεγάλη Τρίτη ζούμε δύο παραβολές: α) Των δέκα παρθένων (Ματθ. 25,1-13), που μας διδάσκει να είμαστε έτοιμοι και γεμάτοι από πίστη και φ...

http://www.360cities.net/image/the-monastery-of-agios-savvas ( Άγιος Σάββας)
http://www.360cities.net/image/church-of-the-holy-cross-15th-century-kalymnos-greece (μοναστηράκι του Τιμίου Σταυρού)
http://www.360cities.net/image/agios-georgios-church-emporios-kalymnos(Άγιος Γεώργιος- Εμπορειός)

Εισερχόμενοι στις συγκεκριμένες διευθύνσεις , πρώτα βάλτε την πλήρη οθόνη (full screen) και στην συνέχεια χρησιμοποιώντας το "ποντίκι" περιηγηθείτε δεξιά-αριστερά-πάνω-κάτω , πατώντας ταυτόχρονα το αριστερό πλήκτρο του "ποντικιού" .

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιείσετε την πλοήγηση που βρίσκετε στο αριστερό μέρος της οθόνης.