Χαίρετε και αγαλλιάσθε, αδελφοί εν Κυρίω Ιησού

Η καταγραφή εν τη ιστοσελίδι του διαδικτύου των της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου , Καλύμνου και Αστυπαλαίας πραγμάτων, έρχεται, ίνα γνωρίση εις τον σύγχρονον άνθρωπον ερευνητήν , το παρελθόν, το παρόν, την ζωήν και την δράσιν ενός Θεόδοτου οργανισμού, όστις πορεύεται ανά καιρούς και χρόνους, υπό την πνευματικήν και διοκητικήν μέριμναν, στοργήν και αγάπην της Μητρός Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και δή και μάλιστα υπό την πεφωτισμένην καθοδήγησιν της Α.Θ. Παναγιότητος του Σεπτού ημών Αυθέντου και Δεσπότου , του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, του μεγάλου Ειρηνοποιού, του ευαγγελιζομένου την αγάπην Χριστού.

Οθεν και η Ιερά Μητρόπολις Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας έρχεται μετά χρηστών ελπίδων, ίνα συμμετάσχη εις την μέγιστην προσπάθειαν της σωτηρίας των ανθρώπων , την οποίαν ευαγγελίζεται η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία είς τον σύγχρονον κόσμον, δια μέσου του διαδικτύου και ενώση την φωνήν Της μετʼ Εκείνης , της Μεγάλης δηλονότι του Χριστού Εκκλησίας, προς δόξαν , αίνον και ευχαριστίαν του Αγίου Θεού και ψυχωφελή πληροφόρησιν των επιζητούντων να γνωρίσουσι το ωραίον.

Ευελπιστούμεν δε ότι , δια της ιστοσελίδος αυτής , οι αναγνώσται θα δυνηθούν να πληροφορηθούν τα αφορώντα είς τας ωραίας νήσους της Μητροπόλεως ημών και να θαυμάσουν τα κάλλη με τα οποία τας επροίκισεν ο Δημιουργός.

 

Μετʼαγάπης Χριστού

 

Ο Μητροπολίτης

 

 • + ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ 2019

  19 Φεβρουαρίου 2019

  Την Δευτέρα 18/2/2019, το εσπέρας, ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, ετέλεσε τον Αρχιερατικό Εσπερινό, επί τη μνήμη της Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας.
 • + ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ 18.2.2019

  19 Φεβρουαρίου 2019

  Την Δευτέρα 18/2/2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως στην Κάλυμνο, έλαβε χώρα Ιερατική Σύναξη, στην οποία ομίλησε ο προϊστάμενος της ιεραποστολικής αδελφότητος θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ», π. Αστέριος Χατζηνικολάου.
 • + ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ – ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ 17.2.2019

  18 Φεβρουαρίου 2019

  Την Κυριακή 17-2-2019, το απόγευμα, στον κατάμεστο Ιερό Ναό της Υπαπαντής Πόθιας Καλύμνου, έλαβε χώρα μία πολύ σπουδαία ομιλία στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Σχολής Γονέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
 • + ΜΝΗΜΕΣ – ΠΡΟΣΑΡΑΞΗ ΤΟΥ Α/Τ «BACHE» ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΤΟ 1968

  14 Φεβρουαρίου 2019

  Μνήμες από μια δραματική ιστορία πριν από 51 χρόνια. Πρωταγωνιστές οι Ιππότες της Ρόδου. Με αυτοθυσία και αυταπάρνηση και μέσα στο σκοτάδι διέσωσαν το πλήρωμα του Αμερικανικού αντιτορπιλικού USS «Bache» DD 470. Ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, Διάκονο...
 • + ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ – 17.2.2019

  12 Φεβρουαρίου 2019

  Η Ιερά Μητρόπολις και η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ της Ιεράς Μητροπόλεως, προσκαλεί, ιδιαίτερα τους νέους γονείς, στην ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 5:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Υπαπαντής Πόθιας Καλύμνου.
 • + ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ, 10.2.2019

  11 Φεβρουαρίου 2019

  Με την Χάρη του Θεού, την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, την αγάπη των κατηχητριών και κατηχητών, την ακόρεστη όρεξη των παιδιών για παιχνίδι, αλλά και με σύμμαχο τον πολύ καλό χειμωνιάτικο καιρό, τα Κατηχητικά μας σχολεία πρ...
 • + ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ 9.2.2019

  11 Φεβρουαρίου 2019

  Στο πνευματικό κέντρο της ενορίας του Αγίου Φανουρίου Ξηροκάμπου Λέρου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μια εξαιρετική παρουσίαση, με θέμα: «Πρώτες βοήθειες σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες».
 • + ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 2019

  10 Φεβρουαρίου 2019

  Το Σάββατο 9/2/2019, με λαμπρότητα και κατάνυξη, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, στον εορτάζοντα ενοριακό ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό ιερέων της νήσου.
 • + ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΑΞΗΣ ΝΕΩΝ ΣΤΗ ΛΕΡΟ 8.2.2019

  09 Φεβρουαρίου 2019

  Την Παρασκευή 8 Φεβ 2019, ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, ετέλεσε νυκτερινή Θεία Λειτουργία για τα μέλη της Σύναξης Νέων & Νέων Γονέων, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πλατάνου.
 • + ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ 2019

  08 Φεβρουαρίου 2019

  Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Παρθενίου στην Κάλυμνο.
 • + 23η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ "ΙΜΙΩΝ"

  03 Φεβρουαρίου 2019

  ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ Με κάθε λαμπρότητα και την προσήκουσα τιμή τελέστηκε την Κυριακή 3/2/2019 η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο των ηρωικώς πεσόντων στις βραχονησίδες «Ίμια», τον Γενάρη του 1996, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλύμνου, χοροστατο...
 • + ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ 2019

  03 Φεβρουαρίου 2019

  Στον εορτάζοντα εφημεριακό Ιερό Ναό Υπαπαντής Καλύμνου, τελέστηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παισίου, ο οποίος κήρυξε πολύ επίκαιρα υπέρ Πίστεως καί Πατρίδος στήν σημερινή δύσκολη κατάσταση, πα...
 • + ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥ

  03 Φεβρουαρίου 2019

  Έτσι χωρίς κάποια αιτία, με μόνη αφορμή την αγαθή και ανιδιοτελή διάθεση των μουσικών, Δάφνης Λέμπερου, Παναγ. Δημητρέλου, Διαμαντή Φωτεινο και Περικλή Νταλλαρή, και των φίλων του Ιδρύματος Ρεβέκκας Παπαθωμά, Ευτυχίας Τυρίκου και Θεοφανίας Φωτεινού,...
 • + ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ 2019

  30 Ιανουαρίου 2019

  Με μεγάλη λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε στα νησιά της Μητροπόλεώς μας, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, η μνήμη των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
 • + ΣΥΝΑΞΗ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

  28 Ιανουαρίου 2019

  Την εβδομαδιαία συνάντησή τους πραγματοποίησαν το Σάββατο 26 Ιανουαρίου , τα μέλη της Σύναξης νέων και νεανίδων της Λέρου.
 • + Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΠΕΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2019

  24 Ιανουαρίου 2019

  Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, και την συμμετοχή των τοπικών Αρχών, πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας του Επαρχείου και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου.
 • + ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ 2019

  24 Ιανουαρίου 2019

  Την Τετάρτη 23/1/2019, ο Μητροπολίτης μας τέλεσε τον πανηγυρικό Αρχιερατικό εσπερινό της Οσίας Ξένης στα Βλυχάδια Καλύμνου.
 • + ΔΩΡΕΑ “LEDU” ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥ

  24 Ιανουαρίου 2019

  Το “Ledu”, σχολείο μη τυπικής εκπαίδευσης για παιδιά πρόσφυγες της “Άρσις”, χρηματοδοτούμενο από την Ύπατη Αρμοστεία, πραγματοποίησε μία δωρεά με πολύ αγάπη προς το γηροκομείο Λέρου.
 • + ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ 2019

  20 Ιανουαρίου 2019

  Με μεγάλη επιτυχία, πολύ κόσμο, με ελληνικές σημαίες, συνθήματα και συνεχή χειροκροτήματα, κατά τη διάρκεια των ομιλιών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στις 12.00 το μεσημέρι, η εκδήλωση – συλλαλητήριο – ειρηνική διαμαρτυρία υπέρ της...
 • + ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

  19 Ιανουαρίου 2019

  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΡΟΥ-ΚΑΛΥΜΝΟΥ-ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ Ἀρ.Πρωτ.: 08Λ Λέρος, 16 Ἰανουαρίου 2019 ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Λέρου, Καλύμνου & Ἀστυπαλαίας, Ὁ Μητροπολίτης, καί Ὁ Ἱερός Κλῆρος τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱερᾶς...

http://www.360cities.net/image/the-monastery-of-agios-savvas ( Άγιος Σάββας)
http://www.360cities.net/image/church-of-the-holy-cross-15th-century-kalymnos-greece (μοναστηράκι του Τιμίου Σταυρού)
http://www.360cities.net/image/agios-georgios-church-emporios-kalymnos(Άγιος Γεώργιος- Εμπορειός)

Εισερχόμενοι στις συγκεκριμένες διευθύνσεις , πρώτα βάλτε την πλήρη οθόνη (full screen) και στην συνέχεια χρησιμοποιώντας το "ποντίκι" περιηγηθείτε δεξιά-αριστερά-πάνω-κάτω , πατώντας ταυτόχρονα το αριστερό πλήκτρο του "ποντικιού" .

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιείσετε την πλοήγηση που βρίσκετε στο αριστερό μέρος της οθόνης.