Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 680

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στα νησιά της Μητροπόλεώς μας.

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Το εσπέρας της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στον Πλάτανο Λέρου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, παρουσία του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου, αλλά και παρεπιδημούντων ιερέων, παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους εκκλησιάσματος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, έλαβε χώρα η Λιτάνευση μικρού τμήματος του Τιμίου Ξύλου, φυλασσομένου στην Ιερά Μονή Αγίων Αγγέλων Λέρου, και της Ιεράς Εικόνος της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, εις τας οδούς της Πόλεως του Πλατάνου, την οποίαν έφεραν στους ώμους οπλίτες του 588ΤΕ Λέρου. Της πομπής προηγείτο η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου παιανίζοντας κατάλληλα εμβατήρια.

Έμπροσθεν του Δημαρχιακού Μεγάρου έλαβε χώρα η καθιερωμένη δέησις, υπέρ των αποδήμων αδελφών μας και με ευλάβεια κλήρος, τοπικές αρχές και ευσεβής λαός έκλειναν γόνυ προς της θαυματουργού εικόνος του Τιμίου Σταυρού.


ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Μέσα σε κατάνυξη έγινε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο πανέμορφο και γραφικό εορτάζον εξωκκλήσι του Τιμίου Σταυρού στα «Θέρμα» Καλύμνου, παρουσία πλήθους πιστών.

(φωτογραφίες:  Ν.Μαμάκας)

 

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως