Το πρωί του Σαββάτου 27 Αυγούστου 2022, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο μετ’ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, του εφημερίου του εορτάζοντος Ι. Ναού πρωτ. Σεργίου Γουρλά, και των Ιερέων π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη και π. Γεωργίου Γαμπιέρη.

Προ της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η ένδυση του Αρχιερέως στον Σολέα του Ναού, ενώ ο εφημέριος του Ναού π. Σέργιος έψαλε τις ευχές της ενδύσεως.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης μας απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού μετά Ευεργετηρίου Γράμματος και τον χρυσό Σταυρό της εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας του Οικουμενικού Θρόνου, τον οποίο θα φέρει επί στήθους, καθώς και ιερό ράσο και καλπάκιο, στον διδάσκαλο του γένους κ. Ευάγγελο Χατζηλάρη, για την πολυετή διακονία του στο Ιερό Αναλόγιο, αλλά και την προσφορά του στην εκπαίδευση ως δάσκαλος, θέση την οποία υπηρέτησε επί πολλά έτη. Ο Μητροπολίτης συνεχάρη τον κ. Ευάγγελο Χατζηλάρη κι εκείνος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο δια την προσγενομένην τιμή.

Κατόπιν ετελέσθη η Αρτοκλασία και η Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας ο Μητροπολίτης εμοίρασε άρτο και φανουρόπιτα κατά το έθος.

Κατά την Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Μ.Κόλιας, ο Αντιδήμαρχος Ν.Μπίλλης και πλήθος πιστών.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλε ο πρωτοψάλτης Ευάγγελος Χατζηλάρης, καθώς και ο Γεώργιος Γουρλάς.