Η Ιερά Μητρόπολις επί το αγγέλματι της προς Κύριον εκδημίας του αγαπητού ευπάτριδος Κωνσταντίνου Κάππα, εύχεται όπως Κύριος ο Θεός αναπαύση την αγαθή ψυχή του «εν Χώρα Ζώντων, εν σκηναίς Δικαίων».  Στα παιδιά του, στα αδέλφια του, θερμά εγκάρδια συλλυπητήρια.

Ο Μητροπολίτης, ο Ιερός Κλήρος και ο Ευσεβής Λαός της Ιεράς Μητροπόλεως, εσαεί θα τον μνημονεύει.

«Μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες άρτι». 

Την ώρα αυτή της εξοδίου ακολουθίας σου αγαπητέ και φίλε Κώστα, κλίνω γόνυ προς της σωρού σου και εύχομαι και προσεύχομαι όπως ο Αναστάς Κύριος αναπαύση την μακαριστή ψυχή σου «εν χώρα ζώντων, εν σκηναίς δικαίων».

Βέβαιος είμαι ότι σήμερα θα ευρίσκεσαι εις τους Ουρανούς, κοντά με τους αγαπητούς σου γονείς και την αγαπητή σου σύζυγο Καθολική.

Ετέλεσες τον αγώνα σου εις τον κόσμο αυτόν με πλήρη την συνείδησή σου ότι εποίησες κατά τους λόγους του αναστάντος Κυρίου και έδωσες πραγματικά σωστή παρουσία εις τον κόσμον αυτόν Χριστιανού και Ορθοδόξου ανδρός, κάμνοντες την Ορθοδοξία ορθοπραξία εν παντί και πάντοτε. Σήμερον ανοίγεις πλέον εν καθαρότητι ψυχής τον Παράδεισον.

Η μνήμη σου έστω αιωνία.

Και αύθις παρακαλώ τον Κϋριον όπως ενισχύει την κατ’  οίκον σου εν τω κόσμω τούτω εκκλησία. Άφησες για εμάς ένα κενό δυσαναπλήρωτο. Πάντοτε θα σε θυμούμεθα.

«Μακαρία η οδός, ή πορεύει σήμερον, ότι ητοιμάσθη σοι τόπος αναπαύσεως».

Ο Κώστας Κάππας γεννήθηκε στην Κάλυμνο και εργάστηκε ως υπάλληλος και διευθυντικό στέλεχος σε διάφορα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στη Ρόδο. Ασχολήθηκε ενεργά στο χώρο του μπάσκετ και επί σειρά ετών ήταν διαιτητής και κριτής. Μετά την συνταξιοδότησή του ασχολήθηκε εθελοντικά με το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης Δωδεκανήσου «TV ΘΑΡΡΙ», καλύπτοντας τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στα νησιά  της Δωδεκανήσου. Ο ακούραστος Κώστας «αλώνιζε» όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, και όχι μόνο, και κατέγραφε με το μοναδικό του τρόπο, τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις, Ιερές Ακολουθίες, Πανηγύρεις, Λιτανείες, Χειροτονίες, Εγκαίνια Ι.Ναών, κλπ, που προβάλλονται από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση «TV ΘΑΡΡΙ», ένα αγαπημένο κανάλι σε όλα τα Δωδεκάνησα με μεγάλη τηλεθέαση, υπεύθυνος του οποίου είναι ο αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Πόκκιας. Ο Κώστας Κάππας ήταν πάντα αγαπητός, χαμογελαστός, με πηγαίο χιούμορ, δραστήριος, εργατικός, αεικίνητος, καλοσυνάτος, υποδειγματικός οικογενειάρχης.

Αιωνία του η μνήμη.

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως