Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και σχετικά καλό καιρό, εορτάσθηκαν στα νησιά της Μητροπόλεώς μας τα Άγια Θεοφάνεια. Σε όλες τις Ενορίες ετελέσθη η Θεία Λειτουργία και η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Το πρωί της Πέμπτης 6-1-2022, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, ετελέσθη ο Όρθρος των Αγίων Θεοφανείων, η Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου και ο Μεγάλος Αγιασμός, τον οποίο ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος ετέλεσε στον αύλειο χώρο του Ναού.

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού των υδάτων. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού λόγω των μέτρων κατά του covid-19 έγινε στο προβλήτα απέναντι από το Επαρχείο, λίγο μετά τις 11 το πρωί, με την παρουσία μόνο των Αρχών, με περιορισμένη συμμετοχή του κόσμου, ενώ αρκετοί ήταν οι τολμηροί νεαροί κολυμβητές που βούτηξαν στα κρύα νερά για να πιάσουν το σταυρό.

Τυχερός για ακόμη μία χρονιά ήταν ο νεαρός κολυμβητής Πολυχρόνης Σουσαφίρης, στον οποίο ο Μητροπολίτης εδώρισε Εικόνα του Χριστού.

Η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού τελέσθηκε και στις υπόλοιπες Ενορίες της Καλύμνου.

ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες:  “Kalymnos news”


ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ

Το πρωί της Πέμπτης 6-1-2022, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, ετελέσθη ο Όρθρος των Αγίων Θεοφανείων, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και ο Μεγάλος Αγιασμός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη, παρουσία τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, ο Θεοφιλέστατος, συνοδευόμενος υπό των ιερέων π. Σωφρονίου και π. Νικολάου, και των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, μετέβη στον λιμένα της Αγίας Μαρίνας για την τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.

Στον λιμένα της Αγίας Μαρίνης, με περιορισμένη συμμετοχή κόσμου, αρκετοί ήταν οι τολμηροί νεαροί κολυμβητές που βούτηξαν στα κρύα νερά για να πιάσουν το σταυρό.

Τυχερός κολυμβητής ήταν ο Τάκης Μελιανός, στον οποίο ο Θεοφιλέστατος εδώρισε επιστήθιο Σταυρό.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΛΕΡΟΥ

Η τελετή της καταδύσεως τελέσθηκε και στις υπόλοιπες Ενορίες της Λέρου.

ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΡΟΥ

ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΕΡΟΥ

  

Επιμέλεια-φωτογραφίες-βίντεο:   Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως