Σήμερα γιορτάζουμε, είμαστε χαρούμενοι, ευτυχισμένοι με τις οικογένειες μας, έχουμε στην καρδιά μας τον «ἐν τῇ ὀγδὸῃ ἡμέρᾳ σαρκὶ περιτμηθῆναι καταδεξάμενον διὰ τὴν ἡμῶν σωτηρίαν» Χριστόν τον Μόνον Αληθινόν Θεόν! Ελπίζουμε, πιστεύουμε, αγαπάμε, έχουμε προορισμό, κίνηση με σκοπό, να δούμε με την καθαρή καρδιά μας το ΦΩΣ, να δεχτούμε την Αλήθεια!

Την δεύτερη ημέρα της πρωτοχρονιάς (Κυριακή 2-1-2022), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Παῒσιος τίμησε την ενορία του Αγίου Αθανασίου Καλύμνου, και χοροστάτησε του πανηγυρικού όρθρου και ιερούργησε της Θείας Λειτουργίας.

Τα συναισθήματα της χαράς και η εν Χριστώ Αγάπη ήταν χαραγμένα στα πρόσωπα των ενοριτών, οι οποίοι προσήλθαν στον ιερό ναό, έσωθεν και έξωθεν, τηρώντας με απόλυτη αφοσίωση τα μέτρα προστασίας κατά της θανατηφόρου Πανδημίας COVID-19, για να τιμήσουν και να λάβουν την ευλογία του Επισκόπου τους.

Τους ύμνους απέδωσε ο χορός των ιεροψαλτών υπό τον πρωτοψάλτη και καθηγητή κ. Ποσειδώνα Ζαῒρη.

Την ενορία μας τίμησαν οι κύριοι Μικές Ρήγας – Δημοτικός Σύμβουλος και Σκεύος Ζεμπιλάς πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού τμήματος Καλύμνου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ευλογήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου η παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της ενορίας του Αγίου Αθανασίου.

Στον Μητροπολίτη μας εδόθησαν δώρα εκ μέρους του εφημέριου και ιερατικού προϊσταμένου του Ναού π. Σωτηρίου Πράσινου, των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μικέ Ρήγα.

Το εκκλησίασμα με αυθόρμητο ενθουσιασμό χειροκρότησε παρατεταμένα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ακούγοντάς τον να ομιλεί με θερμά και πατρικά λόγια για το έργο που επιτελείται στην ενορία του Αγίου Αθανασίου και τον βαθύτατο σεβασμό των πιστών στην Μητέρα Εκκλησία το Σεπτό Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Η τυχερή δεσποινίδα Αικατερίνη Πράσινου βρήκε το φλουρί της Βασιλόπιτας, και κέρδισε ένα εξαιρετικό χρυσό ρολόϊ χειρός, από το κατάστημα Φερμάνη στην Κάλυμνο, και ένα αναμνηστικό γούρι από τον Μητροπολίτη μας.

Λάβαμε ηλεκτρονικά ευχές από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.Μακάριο, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ. Σωτήριο, τους βουλευτές Δωδεκανήσου κ.Ιωάννη Παππά, Κα Μίκα Ιατρίδη και κ.Μάνο Κόνσολα. Από τον κ. Αντώνη Γιαννικουρή Πρόεδρο ΤΕΕ-Τμήμα Δωδεκανήσου, Vice President of Hellenism D25-AHEPA HELLAS και Basil N. Mossaidis, Executive Director, Order of AHEPA.

Η ενορία του Αγίου Αθανασίου Καλύμνου εύχεται καλή και ευλογημένη χρονιά, με υγεία, σύνεση, λογική, ευσυνειδησία, πνευματική πρόοδο, αγάπη, ταπείνωση, υπακοή και αποκλειστική αφοσίωση στην τροφό, Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία!

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ναού Αγίου Αθανασίου Καλύμνου