Την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 και ώρα 11 π.μ., στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου, στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος ετέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία της Μοναχής Χριστονύμφης, παρουσία του Ιερού Κλήρου της νήσου, της Ηγουμένης Κυπριανής και της Αδελφότης της Ιεράς Μονής. Αιωνία η μνήμη.

 


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 

H Ιερά Μητρόπολις, μετά θλίψεως, φέρει εις γνώσιν του ευσεβούς Καλυμνιακού Λαού ότι, σήμερον Τετάρτη 18η Αυγούστου 2021 και ώρα 11η πρωϊνή, εκοιμήθη οσιακώς η μοναχή Χριστονύμφη, πλήρης ημερών.

Η μοναχή Χριστονύμφη ήταν η τελευταία μοναχή που διηκόνησε τον Άγιο Σάββα και διεκρίνετο δια το ήρεμον του προσώπου της και του χαρακτήρος της, την προσήνειά της, την αγάπη και τον σεβασμό της στην Ηγουμένη και τας Μοναστρίες της, πάντοτε με το χαμόγελο που μαγνήτευε τον άνθρωπο.  Αγαπούσε τα άνθη και τα πουλιά με τα οποία συνομιλούσε.  Αγνή ψυχούλα, πραγματική μοναχή με ζήλο Θεού και αφοσίωση στον Άγιο Σάββα.

Η μνήμη της αγήρως και αιωνία.

 

Η εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί αύριο Πέμπτη 19 Αυγούστου και ώρα 10:00΄ π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης (Μονή Αγίων Πάντων – θα είναι ανοικτή η κάτω πύλη).

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγιεινομικά πρωτόκολλα λόγω κορωνοϊού. 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως