Με κατάνυξη τελέσθηκε η πρώτη ακολουθία της παρακλήσεως, μετ’ αρτοκλασίας, το εσπέρας της Κυριακής 1η Αυγούστου 2021, στον Ιερό Ναό της Παναγίας του Κάστρου Λέρου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου,  συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και των Ιερέων π. Νικοδήμου Φωκά Αρχιερατικού Επιτρόπου και π. Γεωργίου Γαμπιέρη.

Κατά την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως παρέστη η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Αγγέλων μοναχή Παρασκευή, η μοναχή Ευλογία, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ. Κόλιας, και πλήθος πιστών, οι οποίοι τήρησαν τις οδηγίες και τα ισχύοντα υγιεινομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στην ιερά παράκληση έψαλλαν με το Λέρικο βυζαντινό ύφος οι ιεροψάλται Ισίδωρος Λιβανός, π. Νικόλαος Ταχλιαμπούρης, Αναστάσιος Χατζηλάρης, Πέτρος Κουτούζος, Όθων Χατζηλάρης.

Ο Μητροπολίτης στη σύντομη προσλαλιά του υπενθύμισε την ατομική ευθύνη και την προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουμε λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Είναι ένας ιός που εμφανίστηκε για να μας συνετίσει και να μας επαναφέρει στον ίσιο δρόμο που χάραξε ο Θεός, διότι η κοινωνία έχει ξεστρατίσει, έχει απομακρυνθεί από τον Θεό. Τέλος ευχήθηκε στους όπου γης Λεριούς «καλό δεκαπενταύγουστο», και η Παναγιά μας να μας προστατεύει πάντοτε από κάθε κακό και να δίδει υγεία στα σπίτια όλου του κόσμου.

Κατόπιν ακολούθησε η Αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Μητροπολίτης ανέγνωσε την ευχή δια τον κορωνοϊό.

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως


ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Σήμερα 1/8/2021 τελέστηκε η Ιερά παράκληση της Παναγίας μας και ο Αγιασμός στο Ιερό παρεκκλήσιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Ενορία Αναστάσεως Καλύμνου), υπό του εφημερίου π. Ηλία Μουζουράκη.

Φωτογραφίες: Κλεάνθης Μαρτίνος