ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Με λαμπρότητα η Κάλυμνος εόρτασε και φέτος τον άγιο Παντελεήμονα, παρουσία πολλών  πιστών, που όπως κάθε χρόνο ανηφόρισαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα για να προσκυνήσουν τον αγαπημένο τους Άγιο, τον Άγιο όλων των Καλυμνίων όπου γης.

Το εσπέρας της Δευτέρας 26 Ιουλίου 2021, παραμονή της εορτής του αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος, και στην ομώνυμη Ιερά Μονή στην Κάλυμνο, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

Παρόντες, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης και από τις τοπικές Αρχές ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κατερίνα Εμμανουήλ, ο αντιδήμαρχος Παντελής Ζωίδης, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ και ο Υπολιμενάρχης Καλύμνου.

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες:  "Kalymnos news"

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Ν.Μαμάκας-Αλήθεια FM):


ΣΤΗ  ΛΕΡΟ

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, εορτάστηκε και στη Λέρο η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στην τοποθεσία «Παλιασκλούπη» (παλαιό Ασκληπιείο) στον Πλάτανο.

Την παραμονή το εσπέρας, Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά και ιερέων της νήσου, παρουσία του Δημάρχου κ.Μ.Κόλια και πολλών πιστών.

Κατά τον Εσπερινό τελέσθηκε η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε Ιερά Παράκληση.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες Ελευθέριος Χατζηλάρης, Αναστάσιος Χατζηλάρης, Όθων Χατζηλάρης, Ιωάννης Χατζηλάρης, Άγγελος Αγγελίδης, Ιωάννης Γκιουζέππος, Πέτρος Κουτούζος.

Συγχαρητήρια και πολλά ευχαριστήρια απονέμονται στην επιτροπή του Ναού, στις κυρίες Στέλλα και Θεολογία Μεραμπελιώτη, οι οποίες όπως κάθε χρόνο, προσέφεραν πλούσια κεράσματα και παραδοσιακά γλυκίσματα στους προσκυνητές, καθώς και στους κ.κ.  Μιχαήλ Ντανά, Θεοτόκη Ντανά, Αντώνη Ντανά, Μικέ Λεούση, Ειρήνη Λεούση, Ηλία Κεφάλα, Νικήτα Βαρκάδο, Σταματία Σιφουνιού, για την δωρεά υλικών αλλά και πολυήμερης προσωπικής εργασίας για τον ευπρεπισμό του εορτάζοντος Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως