Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος, τέλεσε σήμερα Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 στις 9.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Πόθια Καλύμνου, αρχιερατικό μνημόσυνο στη μνήμη των τριών πεσόντων ηρώων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Χριστόδουλου Καραθανάση , Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που θυσιάστηκαν πριν 25 χρόνια, κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα, τη νύκτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στην κρίση των Ιμίων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε αυστηρά περιορισμένο κύκλο επισήμων, λόγω των προβλεπομένων μέτρων που ισχύουν για την πρόληψη και αποφυγή της διασποράς του covid 19.

Παρόντες από τις πολιτικές αρχές ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος, ο αντιδήμαρχος Παντελής Ζωΐδης και ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου Μιχάλης Μπούκης, ενώ από τις στρατιωτικές αρχές ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης(ΠΖ) Ευάγγελος Μητρούτσικος, ο Λιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης και ο Υπολιμενάρχης Ανθυπλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Γαλουζής.

Μετά το πέρας του ιερού μνημοσύνου, μόνος ο Μητροπολίτης μας με τον εφημέριο του ναού π. Κωνσταντίνο Σμαλιό, ετέλεσε τρισάγιο και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων έμπροσθεν του Λιμεναρχείου Καλύμνου.

Αιωνία η μνήμη των πεσόντων Ηρώων!

Φωτογραφίες:  Ιερός Ναός Αγ.Νικολάου Καλύμνου, "Kalymnos news", Εύη Κουκιαΐνη.