ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΛΕΡΟΥ

Το Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020, πανηγυρίζει η Ιερά Μονή των Αγίων Αγγέλων Λέρου, στην περιοχή Άγιος Πέτρος, το «εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ».

Το Σάββατο 5/9, παραμονή της εορτής και ώρα 6 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας.

Την επομένη, Κυριακή 6/9 το πρωΐ 7:30΄-10:00΄π.μ., θα τελεστεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

Προσκαλούνται οι ευσεβείς και φιλέορτοι συμπατριώτες μας, όπως προσέλθουν εις την Ιερά Μονή του νησιού μας και πανηγυρίσουν το «εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ».


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΙΩΑΝΝΟΥ & ΣΕΡΓΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΛΕΡΟΥ

Την Κυριακή 6/9 εορτάζουν οι Άγιοι Επίσκοποι Λέρου Ιωάννης και Σέργιος.

Το απόγευμα του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 5 μ.μ., εις τον Ι. Μητροπολιτικόν Ναόν «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός.

Την πρωΐαν της Κυριακής 6/9, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.


ΜΝΗΜΗ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ-98 ΧΡΟΝΙΑ

Το πρωΐ της Κυριακής, 13 Σεπτεμβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Λέρου, θα λάβη χώρα η καθιερωμένη «ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ», με την ευκαιρία συμπληρώσεως 98 ετών από της Μικρασιατικής Καταστροφής, με Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Εθνικό Μνημόσυνο.

Καθήκον και ιερή υποχρέωση όλων μας, είναι να τιμήσουμε τις εκδηλώσεις με την παρουσία μας και με κατάνυξη και συγκίνηση να προσευχηθούμε υπέρ αναπαύσεως των ενδόξων Μαρτύρων και Νεομαρτύρων της Μικρασιατικής Σφαγής και λεηλασίας κατά τον Μικρασιατικό ξεριζωμό, και εν συνεχείᾳ να δεηθούμε υπέρ υγείας και προκοπής των απογόνων των Μικρασιατών προσφύγων της νήσου μας και των απανταχού της Γης.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως