Με κατάνυξη τελέσθηκε η πρώτη ακολουθία της παρακλήσεως, μετ’ αρτοκλασίας, το εσπέρας της Κυριακής 2 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας του Κάστρου Λέρου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου,  συμπροσευχομένου του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου και των Ιερέων π.Νικοδήμου Φωκά Αρχ.Επιτρόπου Λέρου, αρχιμ. Γεδεών και π.Νικολάου.

Στην ιερά παράκληση έψαλλαν με το Λέρικο βυζαντινό ύφος οι ιεροψάλται Ισίδωρος Λιβανός και Γεώργιος Γαμπιέρης.

Κατά την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως παρέστη η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Αγγέλων μοναχή Παρασκευή, η μοναχή Ευλογία, ο Δήμαρχος Λέρου κ.Μιχ.Κόλιας, ο αντιδήμαρχος Δ.Καστής, η δημοτική σύμβουλος Μ.Κανάρη, και πλήθος πιστών, οι οποίοι τήρησαν τις οδηγίες και τα ισχύοντα νέα μέτρα προστασίας για την δημόσια υγεία που εξέδοσαν οι αρμόδιες υγιεινομικές και πολιτειακές Αρχές.

Ο Μητροπολίτης στη σύντομη προσλαλιά του υπενθύμισε την ατομική ευθύνη και την προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουμε λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Είναι ένας ιός που εμφανίστηκε για να μας συνετίσει και να μας επαναφέρει στον ίσιο δρόμο που χάραξε ο Θεός, διότι η κοινωνία έχει ξεστρατίσει, έχει απομακρυνθεί από τον Θεό. Τέλος ευχήθηκε καλό δεκαπενταύγουστο, και η Παναγιά μας να μας προστατεύει πάντοτε από κάθε κακό και να δίδει υγεία στα σπίτια όλου του κόσμου.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως