Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1155

Με λαμπρότητα και φέτος εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Κυριακής στα νησιά της Μητροπόλεώς μας.

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Μη υπάρχοντος τρόπου και καταλλήλου μέσου για μετάβαση στο νησάκι της Αγίας Κυριακής, δεν κατέστη και φέτος δυνατή η πρόσβαση, καθώς και η πραγματοποίηση δρομολογίων με πλωτά μέσα, στον εορτάζοντα ιερό ναό που βρίσκεται στο ομώνυμο νησάκι απέναντι από το Παντέλι.

Το απόγευμα της παραμονής, Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, συμπαραστούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, μετ’ αρτοκλασίας, στο ιερό ναΰδριο της Αγίας Άννας στο Παντέλι, παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχ.Κόλια και αρκετών ευσεβών προσκυνητών.


Την επομένη το πρωί, Τρίτη 7/7, ο Μητροπολίτης παρευρέθη στην Θεία Λειτουργία που έλαβε χώρα στο ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας Κυριακής στην περιοχή της Καμάρας.

Τον θείο λόγο, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία, κήρυξε ο Μητροπολίτης μας αναφερθείς στον βίο της Αγίας Κυριακής και υπενθύμισε για ακόμη μία φορά τον κίνδυνο από την διασπορά του ιοβόλου ιού του κορωνοϊού και εκάλεσε τους πιστούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα υπό του νόμου μέτρα.


ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Φωτογραφίες από τον εσπερινό στο ιερό παρεκκλήσιο της ακατοίκητης νησίδας «Αγία Κυριακή», που βρίσκεται σε απόσταση 1000 μ. από τις δυτικές ακτές της Καλύμνου. Στο ανατολικό της τμήμα υψώνεται το νεότερο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, το οποίο είναι κτισμένο πάνω στα ερείπια δύο παλαιότερων ναών. Τον εσπερινό τέλεσε ο εφημέριος του αγίου Γεωργίου Πανόρμου πρωτ.Ιερεμίας Σακαλλέρος. Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε είναι του Μάμα Χαραμαντά για «Kalymnos news».

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως