Η τοπική μας Εκκλησία, ο Μητροπολίτης μας και ο Ιερός Κλήρος, κάθε χρόνο βρίσκονται κοντά στους υποψηφίους μαθητές των πανελληνίων εξετάσεων.

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Το εσπέρας του Σαββάτου 13 Ιουνίου 2020, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα Καλύμνου, τα παιδιά μας – οι τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων της Καλύμνου και υποψήφιοι των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, οι διευθυντές των Λυκείων, οι καθηγητές τους και οι γονείς και κηδεμόνες τους, συμμετείχαν στην Ιερά Αγρυπνία που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος υπό ιερέων της νήσου.

Με πατρικά λόγια, που απηύθυνε στους υποψηφίους μαθητές των πανελληνίων εξετάσεων, ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε «καλή επιτυχία», τους παρότρυνε να αποβάλουν το άγχος, να έχουν τόλμη και θάρρος, να είναι συγκεντρωμένοι στα μαθήματά τους, να είναι οπλισμένοι με την χάρη του Θεού μας και να είναι σίγουροι ότι θα πετύχουν.

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των μαθητών που μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης έδωσε σε κάθε μαθητή μία μικρή εικόνα του Αγίου Σάββα, ως ευλογία.


ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Και στη Λέρο, όπως κάθε χρόνο, στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού, ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Νικόδημος Φωκάς, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, ανέπεμψε Ευχή υπέρ φωτίσεως, θείας βοηθείας και επιτυχίας των υποψηφίων μαθητών των Λυκείων της Λέρου στις πανελλήνιες εξετάσεις.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

 

Επιμέλεια:   Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες:  Θεολόγος Λυράς