Σήμερα γιορτάζει η Ορθοδοξία και η Ελλάδας μας!

Μία μεγάλη διπλή εορτή Α) του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και

Β) η 199η επέτειος από την έναρξη του ενδόξου επαναστατικού αγώνα του 1821, που είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία και συγκρότηση του νέου Ελληνικού Κράτους.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου αποτελεί μεγάλη θρησκευτική εορτή του χριστιανισμού, κατά την οποία ο Αρχάγγελος Γαβριήλ έφερε την χαρμόσυνη είδηση στην Παναγία μας για την ενσάρκωση του Υιού του Θεού. «Ιδού νυν ευαγγελίζομαι χαράν μεγάλην».

Για την Ελλάδα, την Πατρίδα μας, ένα άλλο μεγάλο γεγονός πραγματοποιόταν το 1821, η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης! Ως ημερομηνία κήρυξής της, ορίστηκε η 25η Μαρτίου 1821. Ήθελαν οι ηγήτορες της επανάστασης να ταυτίσουν την ευχάριστη είδηση του Αγγέλου προς τη Θεοτόκο με τον Ευαγγελισμό του Έθνους, που λαχταρούσε με τη βοήθεια του Θεού να γνωρίσει και πάλι την ελευθερία του. Ήταν πεποίθηση των Ελλήνων η συνέργεια του Θεού για την ελευθερία, το πολύτιμο δώρο.

Δυστυχώς φέτος δεν έλαβαν χώρα εκδηλώσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ενοριακό Ναό Ευαγγελίστριας Πόθιας Καλύμνου, τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό τον π. Νικολάου Καζαβούλη και του εφημερίου του Ναού π. Ηλία Μπουζουράκη.

Στο αναλόγιο ο ιεροψάλτης Μανώλης Καζαβούλης και φυσικά τα στασίδια ήταν άδεια από πιστούς, μετά τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί.

 

Χρόνια Πολλά στους απανταχού Έλληνες και σε όλο τον κόσμο υγεία και υπομονή.

 

Φωτορεπορτάζ :  Μάμας Χαραμαντάς

Πηγή:   “KALYMNOS NEWS”