Με την αρμόζουσα λαμπρότητα, αλλά με αρκετό κρύο και πολύ βροχερό καιρό, εορτάσθηκαν στα νησιά της Μητροπόλεώς μας τα Άγια Θεοφάνεια. Σε όλες τις Ενορίες ετελέσθη η Θεία Λειτουργία και η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Το πρωί της Δευτέρας 6-1-2020, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, ετελέσθη ο Όρθρος των Αγίων Θεοφανείων, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και ο Μεγάλος Αγιασμός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό ιερέων.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στην προβλήτα μπροστά από την «Εθνική», η τελετή αγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Καλύμνου.

Λιγότερος ο κόσμος φέτος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, λόγω καιρικών συνθηκών.

Παρά τη βροχή που προηγήθηκε και τη σχετικά χαμηλή θερμοκρασία, οκτώ τολμηροί νεαροί κολυμβητές αψήφισαν τις καιρικές συνθήκες και βούτηξαν στα κρύα νερά για να πιάσουν το Σταυρό. Τυχερός για 2η συνεχόμενη χρονιά ο νεαρός Πολυχρόνης Σουσαφίρης, ο οποίος τυγχάνει κολυμβητής του «ΠΡΩΤΕΑ».


Φωτοστιγμές από την κατασκευή της "αγιαστούρας" που έφτιαξε ο Μητροπολίτης μας με τους συνεργάτες του, την παραμονή των Αγίων Θεοφανείων:


ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ

Το πρωί της Δευτέρας 6-1-2020, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, ετελέσθη ο Όρθρος των Αγίων Θεοφανείων, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και ο Μεγάλος Αγιασμός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη.

Δυστυχώς, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που επικρατούσε εκείνη την ώρα, δεν κατέστη δυνατή η εκκίνηση της πομπής για τον λιμένα της Αγίας Μαρίνας για την τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.


Η τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στα Άλιντα Λέρου - Ενορία Αγίων Τεσσαράκοντα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ.Ι.Θεμέλαρου.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΕΡΟΥ


ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Με πολύ βροχή και στην Αστυπάλαια τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Τον Σταυρό έπιασε ο νεαρός Ανδρέας Γεωργιάδης.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες:  Κλεάνθης Μαρτίνος, Ν.Μαμάκας "Αλήθεια FM", Ν.Θεμέλαρος, Φρόσω Χαραλάμπη