Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1264

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, η Αγία μας Εκκλησία εόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου και παράλληλα εορτάσθηκε η Ημέρα των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Στον εορτάζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στις Μυρτιές, την Τετάρτη 20/11, ετελέσθη Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, παρουσία πλήθους πιστών.

Την επομένη, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, με κάθε επισημότητα, εορτάστηκε η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Βάσει επισήμου προγράμματος, ετελέσθη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, συμπαραστουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου, και την παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Μετά τη δοξολογία ο υπολοχαγός πεζικού του 5/42 Σ.Ε. «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ» Γκαντάκης Δημήτριος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, αναφερόμενος στη σημασία του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και της τεράστιας προσφοράς τους, υπηρετώντας την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και παράλληλα σε καιρό ειρήνης, υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο.

Κατόπιν, Εκκλησιαστικές, Πολιτικές καί Στρατιωτικές Αρχές, μετέβησαν στο Ηρώο, όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων, ενώ τιμές απέδωσαν η Δημοτική Φιλαρμονική και άγημα του 5/42 Συντάγματος.


ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Την Τετάρτη 20/11 το απόγευμα τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου στο παρεκκλήσι του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου Λέρου, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστουμένου υπό ιερέων της νήσου.

Το πρωί της Πέμπτης, 21/11, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία όλων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου, εκπαιδευτικών, αρκετών γονέων και πλήθους πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, αναφερόμενος στην μεγάλη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.


ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Βάσει επισήμου προγράμματος που εξέδωσε ο Φρούραρχος της νήσου, ετελέσθη Δοξολογία για τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων, στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λακκίου Λέρου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών. Την Δοξολογία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, με την συμμετοχή των ιερέων της νήσου.

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ν.Μαμάκας - «Αλήθεια FM»