Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε χθες το απόγευμα, 14 Νοεμβρίου 2019, τον Δωδεκανήσιο επιχειρηματία Γιώργο Σπανό, έναν άνθρωπο που υπήρξε γνήσιος, αυθεντικός και λαϊκός, με κοινωνικές ευαισθησίες και παράλληλα οραματιστή για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Εκατοντάδες Ροδίτες και Ροδίτισσες, βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο νεκροταφείο του Ταξιάρχη, ενώ έκδηλο ήταν το κλίμα συγκίνησης που επικρατούσε.
Ο Γιώργος Σπανός ιδρυτής και πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρείας Dodekanisos Seaways, πέθανε σε ηλικία 69 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο.
Στο τελευταίο αντίο το «παρών» έδωσαν εκτός από την οικογένεια, του συγγενείς και φίλους του εκλιπόντος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου, ενδεικτικό της εκτίμησης που υπήρχε στο πρόσωπό του.

Στην εξόδιο ακολουθία παρευρέθη και ο Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος, όπου μεταξύ άλλων ομιλητών, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Γ. Σπανού λέγοντας ότι υπήρξε ευεργέτης των ακριτικών νησιών της Δωδεκανήσου με τα Καταμαράν τα οποία όλες τις εποχές του έτους προσέγγιζαν και μετακινούσαν πολίτες και αγαθά.

Από τη Λέρο επίσης παρευρέθη και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Παπαφώτη, η οποία ανέγνωσε σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Λέρου.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Πηγή-φωτογραφίες:  “Rodiaki.gr”