Η Ιερά Μητρόπολις Λέρου-Καλύμνου και Αστυπαλαίας συμμετέχει, όπως κάθε χρόνο, στα Πανελλήνια Συνέδρια που πραγματοποιούνται για θέματα Αιρέσεων και Θρησκευτικού Τουρισμού.

Κατόπιν εντολής του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.Παϊσίου, την Ιερά Μητρόπολη εκπροσωπεί ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος.

ΛΑ’ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΡΕΣΕΩΝ

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε στo Ιερό Προσκύνημα Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στη Ζόγκα Ελληνικού Άργους, με τη φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, από 22 έως 24 Οκτωβρίου 2019, η «ΛΑ’ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Όψεις του μυστηρίου της ανομίας. Αντιτριαδικές – Αποκρυφιστικές – Νεοπαγανιστικές δοξασίες περί Θεού».

Στη Συνδιάσκεψη συμμετείχαν Εκπρόσωποι Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και οι Εντεταλμένοι των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Οι Συνδιασκέψεις αυτές διοργανώνονται από την Εκκλησία της Ελλάδος και ασχολούνται με τη μελέτη της ποιμαντικής αντιμετώπισης της σύγχρονης ποικιλόμορφης πλάνης.


4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Με προσδοκίες για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Ήπειρο ξεκίνησε στις 8 Νοεμβρίου το Δ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο που έχει ως θέμα: «Ήπειρος: Προσέγγιση στα θρησκευτικά Μνημεία και τον Πολιτισμό της - Νέοι Δρόμοι στους μοναδικούς Προσκυνηματικούς Προορισμούς της».

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στην Άρτα, ωστόσο η Πρέβεζα ήταν ο πρώτος σταθμός του αφού, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των Θρησκευτικών Μνημείων της περιοχής.

Στην Άρτα βρίσκεται ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος, κατόπιν εντολής του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.Παϊσίου.


ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Με θετικά μηνύματα ξεκίνησαν οι εργασίες του Δ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού, το οποίο πραγματοποιείται από 8 εως 10 Νοεμβρίου στην Άρτα.

Η έναρξη του Συνεδρίου έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στο πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μαξίμου του Γραικού – Άρτης.

Στη συνέχεια ο οικείος Ιεράρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλίννικος, τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού για την έναρξη των εργασιών.

Ακολούθησαν Προσφωνήσεις και Χαιρετισμοί, ενώ προβλήθηκε βίντεο με το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

 

Πηγή:  romfea.gr , ιστοσελίδα Ι.Μ.Κυδωνίας & Αποκορώνου