Με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μητρόπολή μας η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ 

Μέσα σε πάρα πολύ κόσμο έγινε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στο εορτάζον εξωκκλήσι στο Άργος Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου.


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ

Στον επιβλητικό, ιστορικό – παλαιό μητροπολιτικό Ναό της Λέρου, την Αγία Παρασκευή, ετελέσθη με θρησκευτική λαμπρότητα, την Πέμπτη 25 Ιουλίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό ιερέων της νήσου, αλλά και παρεπιδημούντων ιερέων.

Κατά τον Εσπερινό τελέσθηκε η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στον βίο της Αγίας, τονίζοντας την μεγάλη μάστιγα των εκτρώσεων που τείνει να γίνει το μεγαλύτερο έγκλημα, αλλά και πρόβλημα υπογεννητικότητας στην χώρα μας.

Ευχαρίστησε δε τους παρισταμένους κληρικούς, τους τοπικούς άρχοντες και όλους τους πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν, με ευσέβεια και αγάπη, την μνήμη της Αγίας.

Στο ψαλτήρι έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες Ισίδωρος Λιβανός, Άγγελος Αγγελίδης, Γιώργος Γαμπιέρης και Δημήτρης Αγγελίδης.


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 


Ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής κορυφώθηκε την Παρασκευή 26 Ιουλίου, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Επιμέλεια-φωτογραφίες-βίντεο:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως