Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1203

Με εκκλησιαστική τάξη και παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, στις 5:30΄ το απόγευμα, έλαβε χώρα η τελετή των θυρανοιξίων  του ιδιωτικού Ιερού Ναϋδρίου αφιερωμένο στους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ, στην περιοχή Ξηρόκαμπος νήσου Λέρου.

Κτήτορες του όμορφου και καλαίσθητου Ιερού Ναϋδρίου είναι η οικογένεια Σταύρου Χαρινού.

Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, με την συμμετοχή του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, παρουσία των Ιερέων πρωτ. Νικοδήμου Φωκά Αρχιερατικού Επιτρόπου, π. Σεργίου Γουρλά και π.Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ.

Την τελετή των θυρανοιξίων παρακολούθησαν ο Δήμαρχος κ. Μιχ.Κόλιας, οι κτήτορες και πολλοί πιστοί, οι οποίοι κατά διαστήματα επληροφορούντο την τάξιν της τελετής από τον Μητροπολίτη μας.

Ο Μητροπολίτης στην σύντομη ομιλία του συνεχάρη τους κτήτορες και ευχήθηκε το Ναύδριο να είναι στερεωμένο εις αιώνας αιώνων ίνα προσφέρεται σε αυτό η Θεία Ευχαριστία και οι προσκυνητές να βρίσκουν την ηρεμία και την γαλήνη και προπάντων να επικοινωνούν με τον Κύριο.

Μετά το πέρας της τελετής των θυρανοιξίων ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ έψαλλαν οι κ.κ. Ευάγγελος Χατζηλάρης και Γιώργος Γουρλάς.

Τέλος η οικογένεια Χαρινού, παρέθεσε πλουσία τράπεζα αγάπης στο εκκλησίασμα που παρευρέθηκε στα θυρανοίξια.

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως