Στο πνευματικό κέντρο της ενορίας του Αγίου Φανουρίου Ξηροκάμπου Λέρου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μια εξαιρετική παρουσίαση, με θέμα: «Πρώτες βοήθειες σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ξηροκάμπου, σε συνεργασία με το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής και Τραυματολογίας, τον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Λέρου «Η Ζωή» και την Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου.

Ήταν πολύ σπουδαία και χρήσιμα όσα είδαμε, αλλά θαυμάσαμε και τα μικρά παιδιά από το κοινό που συμμετείχαν στην επίδειξη με μεγάλη επιδεξιότητα! 
Ευχαριστούμε θερμά την διευθύντρια του ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής του Κ.Θ. Λέρου κα. Γκουγκουλοπούλου Ειρήνη και την υποδιευθύντρια κα. Κυπραίου Χρυσοβαλάντω, για την τόσο κατατοπιστική και υψίστης σημασίας παρουσίασή τους, τον κ. Αδ.Βάρνα, πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Λέρου " Η ΖΩΗ " για την ενημέρωσή του πάνω στο σοβαρό θέμα της αιμοδοσίας.

Τον Μητροπολίτη μας κ.κ.Παίσιο, εκπροσώπησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για την τόσο αξιόλογη και πολυσήμαντη πρωτοβουλία και παρουσίαση! 
Τέλος ευχαριστήρια απευθύνθηκαν στον εφημέριο του ενοριακού ιερού ναού Αγίου Φανουρίου π. Σέργιο Γουρλά, για την παραχώρηση του χώρου, αλλά και στον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει και να ενημερωθεί.

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες:  Κατερίνα Μακρυλλού