Η Ιερά Μητρόπολις, εν' όψει του Αγίου Δωδεκαημέρου, κατήρτισε το κάτωθι πρόγραμμα:

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018, Παραμονή Χριστουγέννων, πρωΐ, ο Όρθρος, οι Ώρες και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

 

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018, κατά την Αγία Νύχτα των Χριστουγέννων οι κώδωνες πασών των ενοριών της Πόθιας και Χώρας, θα κτυπήσουν την 5ην πρωϊνή για τον Όρθρο και την  Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων.

 

Κατά τα ειωθότα, στις Ιερές Μονές της Καλύμνου (Άγιοι Πάντες, Ανάληψη, Ρότσο), θα κτυπήσουν οι κώδωνες, κατά την μοναστικήν τάξιν, την 11ην νυκτερινήν της 24ης Δεκεμβρίου για τον Όρθρον και την Θείαν Λειτουργίαν, όπως επίσης και για τους Ι. Ναούς Παναγίας Αργινωντών, Αγίας Τριάδος Βαθέως, Αγίων Αποστόλων Άργους, Παναγίας Βοθυνών και Παναγίας Μυρτιών.

 

Το εσπέρας της 26ης Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 5ην απογευματινήν, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός εις τον εορτάζοντα Ιερόν Ναόν Αγίου Στεφάνου. Την δε πρωίαν της 27ης Δεκεμβρίου, θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

 

Το εσπέρας της 31ης Δεκεμβρίου και ώρα 5ην απογευματινήν, θα τελεσθεί, στον εορτάζοντα  Ι. Ναό του Αγίου Βασιλείου, Μέγας Εσπερινός, με την συμμετοχή του ιερού κλήρου.

Την δε πρωΐαν της 1ης Ιανουαρίου 2019, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

 

Την 1η Ιανουαρίου 2019, ημέρα Τρίτη, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ώρα 11ην πρωινή, εις τον Ιερόν Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, θα τελεσθεί επίσημος Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους 2019.

 

Την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 7:00΄ π.μ., η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών.

Το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019, πρωΐαν, ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία του Χρυσοστόμου και ο Αγιασμός της παραμονής των Θεοφανείων.

Το Σάββατο το εσπέρας και ώρα 5:00΄ μ.μ., ο Μέγας Εσπερινός των Θεοφανείων.

 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα τελέσει τον Όρθρο, την Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό της παραμονής στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Άργους.

 

Τα Άγια Θεοφάνεια, Κυριακή  6-1-2019, ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, και ο Μέγας Αγιασμός στις ενορίες, 7:00΄ π.μ.-10:00΄ π.μ.

Στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, και ο καθαγιασμός των υδάτων, ο οποίος θα λάβει χώρα 10:30΄ πρωινή εντός του ναού.

Την 11ην πρωϊνήν, τη συμμετοχή του ιερού κλήρου και των αρχών, θα τελεσθεί η σχετική δέησις και ο καθαγιασμός των υδάτων δια της ρίψεως του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσαν.

 

Το εσπέρας της Κυριακής 6-1-2019 και ώρα 5:00 μ.μ., στον εορτάζοντα  Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Χώρας Καλύμνου, θα τελεσθεί Μέγας Πανυγηρικός  Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, την δε πρωΐαν της Δευτέρας 7ης Ιανουαρίου 2019, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι οι κολυμβητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος  στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού την ημέρα των Θεοφανείων (6-1-2019), όπως προσέρχονται καθημερινά στο Λιμεναρχείο και την ημέρα της εορτής να προσέλθουν στον χώρο της κατάδυσης με άσπρη φανέλα. Διευκρινίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο παιδιά 15-20 ετών.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως