Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1754

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων, στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Νοσοκομείου της Λέρου.

Την Τετάρτη 31/10/2018 και ώρα 5 το απόγευμα, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό των ιερέων πρωτ.Νικοδήμου Φωκά, αρχιερατικού επιτρόπου Λέρου, του εφημερίου του Ιερού Ναϋδρίου πατρός Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ.

Στιγμιότυπα από τον Αρχιερατικό Εσπερινό:

 

Το πρωί της Πέμπτης 1η Νοεμβρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας, συμπαραστατουμένου υπό των ιερέων π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, π.Εμμ.Οθίτη, των ιεροδιακόνων π.Ιωάννη Τρικοίλη και π.Νικολάου Ταχλιαμπούρη, παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχ. Κόλια, του αντιδημάρχου κ.Γ.Ζουμπούλη, Δημοτικών Συμβούλων, της Διοικήτριας του Κ.Θ.Λέρου κας Λήδας Σαρίκα, της δντριας, των εκπαιδευτικών και σπουδαστών του Δ.Ι.Ε.Κ. Νοσηλευτικής, του διοικητικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, καθώς και πολλών ασθενών και πολιτών, που τίμησαν την μνήμη των Αγίων Αναργύρων.

Τόσο κατά τον Εσπερινό, όσο και κατά την Θεία Λειτουργία τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης, αναφερθής στον βίο των Αγίων Αναργύρων, τονίζοντας την μεγάλη αρετή της αγάπης.

 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ:

 

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Αγιασμός, και κατόπιν ο Μητροπολίτης μετά των ιεροδιακόνων, του δημάρχου και της διοικήτριας του Κ.Θ.Λ., επισκέφθηκε τις κλινικές του νοσοκομείου, και ευχήθηκε στους ασθενείς, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό «καλό μήνα, και η χάρις των Αγίων να φρουρεί πάντας».

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες-βίντεο:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως