Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1611

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι λειτούργησαν και για φέτος, για δέκατη φορά, οι περίοδοι των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στο Άργος Καλύμνου.

Ιδιαίτερα φέτος, υπήρξε αισθητή αύξηση του αριθμού των παιδιών που συμμετείχαν στις κατασκηνώσεις. Συγκεκριμένα ο συνολικός αριθμός έφτασε τα 240 παιδιά σε όλες τις περιόδους.

Οι περίοδοι, όπως κάθε χρόνο λειτούργησαν ξεχωριστά για τα κορίτσια και για τα αγόρια καθώς και για τις διαφορετικές ηλικίες: Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου.

Σε κάθε περίοδο υπήρξαν πολλές και ποικίλες δραστηριότητες όπου συμμετείχαν τα παιδιά και τους γέμισαν εμπειρίες και αναμνήσεις. Συγκεκριμένα, στην περίοδο των αγοριών εκτός από τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και «αιχμαλωσία», παίξαμε ακόμη και παιχνίδι «Survivor», «Σταθμών», «Μπουγέλο», «Ποδόσφαιρο» και «Ράγκμπυ» στην αμμουδιά, «Μπάσκετ θαλάσσης».

Επίσης, εκτός από την διανυκτέρευση στην Τέλενδο για τα μεγάλα αγόρια, παίξαμε ακόμα και το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών που ονομάζεται «Τρομακτικό» και αφορά βραδινή βόλτα στην κατασκήνωση με κλειστά όλα τα φώτα με τα στελέχη να είναι κρυμμένα και να τα τρομάζουν. Αποτελεί σίγουρα μία από τις δυνατές και αξέχαστες στιγμές της κατασκηνωτικής ζωής.

Μέσα σε όλα αυτά όμως δεν ξεχάσαμε το κύριο έργο της κατασκήνωσης που είναι η εξομολόγηση και η Θεία Κοινωνία, όπου συμμετείχαμε όλοι την τελευταία μέρα. Αυτό είναι που μας διαφοροποιεί και από οποιαδήποτε άλλη κατασκήνωση. Και αυτό, εν τέλει, είναι που κάνει την διαφορά και μας κάνει να περνάμε τόσο όμορφα.

Ως επιτροπή της κατασκήνωσης, ευχαριστούμε καταρχήν τον πατέρα Ισίδωρο που είναι η ψυχή της κατασκήνωσης, τις κυρίες της κουζίνας, καθώς και όλα τα στελέχη, κορίτσια και αγόρια, μικρά και μεγάλα, που βοήθησαν να λειτουργήσει και φέτος η κατασκήνωση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες όμως και στους γονείς που εμπιστεύτηκαν στην Εκκλησία τα παιδιά τους γι’ αυτές τις λίγες ημέρες και φυσικά στα παιδιά για την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια που αγκάλιασαν την κατασκήνωση. Πιστεύουμε ότι και εμείς τα στελέχη αλλά και τα παιδιά, κερδίζουμε από αυτόν τον ισχυρό δεσμό.

Του χρόνου σας περιμένουμε ξανά να περάσουμε το ίδιο τουλάχιστον όμορφα και μάλιστα με ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Με την ευλογία του Μητροπολίτου μας και με την χάρη του Αγίου Πνεύματος ευχόμαστε να συνεχίσει η κατασκήνωση το έργο της και για πολλά χρόνια ακόμα.

Οι αρχηγοί και οι ομαδάρχες της Κατασκήνωσης

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως