Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1994

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 2018

 

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου.

Το εσπέρας της παραμονής, Παρασκευή 27 Ιουλίου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

Κατά τον Εσπερινό παρέστησαν οι τοπικές Αρχές και πλήθος πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια άναψαν το κεράκι τους και ασπάσθηκαν την Εικόνα της Αγίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος αναφερθής στον βίο της Αγίας και κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν την ταπείνωση, την αγάπη και τη αφοσίωσή της στον Νυμφίο Χριστό.

 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

 

Το πρωί του Σαββάτου 28 Ιουλίου, ετελέσθη ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.Ιωσήφ , ιερουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, και την συμμετοχή Ιερέων της Λέρου, αλλά και παρεπιδημούντων Ιερέων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος, κατά την παράδοση, ευλόγησε και εμοίρασε  τα προσφερθέντα μήλα προς τιμήν της Αγίας, στους πιστούς.

Οι χοροί των καλλίφωνων ιεροψαλτών, έψαλλαν θαυμάσια, αποδίδοντας με βυζαντινό λέρικο ύφος, τους ύμνους και τα τροπάρια της Αγίας και ύψωσαν πνευματικά το εκκλησίασμα, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία.

 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΛΕΡΟΥ

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το Εκκλ. Συμβούλιο δεξιώθηκε τον Μητροπολίτη, τον Επίσκοπο και τον Ιερό Κλήρο, με καφέ και παραδοσιακά γλυκίσματα (ξεροτήγανα).

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες-βίντεο:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως