Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2132

ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ 2018

 

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε στα νησιά της Μητροπόλεώς μας η μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Στο πανέμορφο και γραφικό εορτάζον εξωκκλήσι των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, πάνω από την πόλη και λίγο έξω από την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα, την παραμονή Πέμπτη 28/6, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παισίου.

Πολύς κόσμος προσήλθε και τίμησε την μεγάλη Εορτή.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

 

 

ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ

Στο γραφικό και ιστορικό παρεκκλήσι του Αγίου Πέτρου, στην ομώνυμη περιοχή της νήσου Λέρου, την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετΆ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

Στον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχαήλ Κόλλιας, και πολλοί ευσεβείς προσκυνητές, οι όποιοι τίμησαν την εορτή του Αγίου και άναψαν το κεράκι τους.

Το πρωί της επομένης, στον ίδιο Ναό, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία.

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 2018

Την Παρασκευή 29/6/Ά18, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός Σύναξης των Αγίων Αποστόλων, στο ¶ργος Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παισίου.

Την επομένη, Σάββατο 30/6/2018, ετελέσθη πανηγυρικά η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Σύναξης των Αγίων Αποστόλων, όπου κατά την διάρκειά της, επίσης, έγινε χειροθεσία και κουρά Αναγνώστου στον νεαρό απόφοιτο της Πατμιάδας Σχολής, Σταύρο Μάρθα. ¶ξιος!

 

 

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΕΣΘΗΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Την Κυριακή 1η και Δευτέρα 2 Ιουλίου, η Αγία μας Εκκλησία τίμησε την μνήμη της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας μας.

 

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Με μοναχική τάξη εορτάσθηκε στην Κάλυμνο, στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως, η εορτή της Παναγίας των Βλαχερνών (κατάθεσις της Αγίας Εσθήτος Θεοτόκου εν Βλαχέρναις).

Την παραμονή το εσπέρας ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου.

Η αρτοκλασία έγινε στα προπύλαια των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως και ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος ωμίλησε καταλλήλως αναφερθείς στο έργο του αειμνήστου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κυρού Ισιδώρου, ο οποίος στις βαλίτσες του, όταν είχε έρθει το 1950 στην Κάλυμνο, έφερε την οικογενειακή του εικόνα της Παναγίας.

Μετά τον πανηγυρικό Αρχιερατικό εσπερινό, ετελέσθη τρισάγιο στη μνήμη του κτίτορος αειμνήστου Μητροπολίτου Κυρού Ισιδώρου Αηδονόπουλου.

 

Την πρωΐαν της Δευτέρας 2/7 τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ

Με ευλάβεια και κατάνυξη εορτάστηκε και στη Λέρο η εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας Βλαχέρνας, στο ομώνυμο εκκλησάκι της οικίας του πατρός Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, στην περιοχή «Πλάκα».

Την παραμονή το εσπέρας, Κυριακή 1η Ιουλίου, ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός υπό του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά και του κτήτορος πρωτοπρεσβυτέρου Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού, ετελέσθη Αγιασμός και Ιερά Παράκλησις προς την Παναγία τη Βλαχέρνα.

Την επομένη, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Αρκετοί πιστοί, ήταν αυτοί που προσήλθαν και με ευλάβεια προσκύνησαν την Παναγία, άναψαν το κεράκι τους και ζήτησαν τις πρεσβείες Της.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο:   Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Νικόλαος Μαμάκας «Αλήθεια-FM».