ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΙΕΡΕΑΣ π. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΡΗΣ

 

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο ευλαβέστατος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Πανόρμου Καλύμνου, π. Παντελεήμων Γιαννικουρής, την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, σε ηλικία 55 ετών, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, όπου είχε διακομιστεί από την Κάλυμνο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Ο π. Παντελεήμων το 2004 χειροτονήθηκε Διάκονος και Ιερέας, και τοποθετήθηκε ως Εφημέριος στην Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Βοθύνων Καλύμνου, και από το 2016 εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πανόρμου Καλύμνου.

Παντρεμένος με την πρεσβυτέρα Ειρήνη Σακαλλέρου, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά τον Μανώλη, την Κατερίνα, τη Μαρία και το Θεόδωρο. Επίσης και ένα εγγόνι το Γεώργιο από το γιό του Μανώλη.

Η απώλειά του είναι μεγάλη, τόσο για την τοπική Εκκλησία και την κοινωνία της Καλύμνου, όσο και για τους ευσεβείς ενορίτες του, τους οποίους υπηρετούσε ως εφημέριος, όσο και για  την οικογένειά του.

Κύριος ο Θεός αναπαύσει μακαριστή ψυχή «εν χώρα ζώντων εν σκηναίς δικαίων».

Αιωνία αυτού η μνήμη.

 

 

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-6-2018 Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ

Με βαθιά θλίψη τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του αειμνήστου αδελφού και συλλειτουργού ημών π. Παντελεήμονος Γιαννικουρή, την Δευτέρα 25/6 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πανόρμου Καλύμνου.

Κατόπιν εντολής του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, της ακολουθίας προεξήρχε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Στρατονικειας κ. Στέφανος, με τη παρουσία όλου του ιερού κλήρου και πλήθος πιστού λαού.

Η ταφή έγινε στο κοιμητήριο των Αγίων Αποστόλων στο Αργος.

Αιωνία του η μνήμη.

 

 

ΟΙ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ Κ.Κ.ΠΑΪΣΙΟΥ

 

Μετά πολλής θλίψεως και οδύνης, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, ευρισκόμενος εις Κεφαλληνίαν με ομάδα Καλυμνίων προσκυνητών, ενημερώθηκε δια τον αιφνίδιον θάνατον του Ιερέως Παντελεήμονος Γιαννικουρή, ευχόμενος εις τον Αρχηγόν της Ζωής και του Θανάτου, όπως αναπαύση την μακαριστήν ψυχήν του, «εν χώρα ζώντων εν σκηναίς δικαίων». Στην δε πρεσβυτέρα, τα παιδιά και τους συγγενείς του εκλιπόντος ιερέως, την εξ ύψους δύναμιν και παραμυθίαν.

 Αιωνία αυτού η μνήμη.

 

+ Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας Παΐσιος

 

 

 

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως