Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2916

ΥΨΩΣΙΣ  ΤΙΜΙΟΥ  ΣΤΑΥΡΟΥ 2014

 

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στη Λέρο η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Το εσπέρας του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου, στον ιστορικό Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στον Πλάτανο, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, συμπαραστατουμένου του Ιερού Κλήρου του νησιού μας, των τοπικών Αρχών και πλήθους εκκλησιάσματος.

Μετά το πέρας του εσπερινού, έλαβε χώρα η Λιτάνευσις της Εικόνος της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού εις τας οδούς της Πόλεως του Πλατάνου, προπορευομένων της μουσικής μπάντας των Ναυτοπροσκόπων, του Τιμίου Σταυρού, των εξαπτερύγων και των λαβάρων, των ιεροψαλτών, του Ιερού Ευαγγελίου, του Ιερού Κλήρου, του Μητροπολίτου, των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών.

Έμπροσθεν του Δημαρχιακού Μεγάρου εγένετο η καθιερωμένη δέησις.

Την πρωίαν της εορτής, Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας, συμπαραστατουμένου υπό ιερέων της νήσου.

Μέσα σε κατάνυξη και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια έγινε η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Όλο το εκκλησίασμα προσκύνησε τον Τίμιο Σταυρό που κρατούσε στα χέρια του ο Σεβασμιώτατος και έλαβε ευλογία τα βασιλικά και τον αγιασμό που θα χρησιμοποιήσουν οι νοικοκυρές για το προζύμι της χρονιάς.

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: foto-fylakouris Leros