+
: 19 , 2007

Η φων του πιστο.

Κριε, εναι να δεγμα τελειτητας, η συνεχς προσλωση της σκψεως στα ουρνια και η αμριμνος ζω η απαλλαγμνη απ την αγπη προς τα δημιουργματα και τις πονηρς επιθυμες.

Σε παρακαλ, Πανγαθε Κριε, να με διαφυλξεις απ τις μριμνες αυτς της ζως, στε να μην περιπλακ υπερβολικ σ αυτς. Μην επιτρψεις να πσω σε πολλς ανγκες. Προσττευσ με απ κθε τι πο ταρσσει την ψυχ και απομκρυνε απ το πνεμα μου την επικνδυνη ραθυμα που μπορε να με κνη να πσω.

Δεν σε παρακαλ Κριε για  τα πργματα εκενα που επιζητε με ζλο η ανθρπινη ματαιτης, αλλ  σου ζητ να με σσεις απ την αθλιτητα που φερε στους ανθρπους η κατρα της αμαρτας, η οποα θλβει και παρεμποδζει το πνεμα μου να υψωθε σ Εσνα.

Θε  μου, μεττρεψε προς χριν μου σε πκρα κθε ηδον που θλει να με αποσπσει απ την αγπη προς την αιωνιτητα και να με αιχμαλωτσει στα απατηλ θλγητρα του κσμου.

Βοθησ με, Κριε, στε να μην υποκψω. Να μην νικηθ απ την σρκα και το αμα. Ας μη με δελεσει ο κσμος. Ας μη με απατσει η πρσκαιρη μεγαλοπρπει του, και ο δης με την πανουργα του.

Δσε μου την δναμη να αντισταθ με γενναιτητα, να υποφρω με υπομον και να  επιμενω εις τον Νμον σου με σταθερτητα.

Αντ κθε επιγεου παρηγορις, δσε μου την πολυπθητη Χρι του Αγου Πνεματος και αντ της αγπης του κσμου κνε να βασιλεσει στην καρδι μου η αγπη του ονματς Σου.

Τροφ, ενδματα και λες γενικς οι μριμνες για το σμα, εναι βρος γι  αυτν που θλει να ζση την ζω του πνεματος.

Δσε μου δναμη, στε με μτρο να ενδιαφρομαι για τις σωματικς μου ανγκες, για να μην πσω στην παγδα των υπερβολικν επιθυμιν.

Το να απαρνηθ τα πντα, οτε σωστ εναι, οτε δυνατν. Η φσις η ανθρπινη χει ανγκη απ τα απαρατητα για την συντρησ της. Το να επιδικει μως κανες την αφθονα και ,τι γενικς τον ευχαριστε, τοτο ο Θεος Νμος το απαγορεει, γιατ η πληστη ικανοποηση των επιθυμιν κνει να υπερισχει η σρκα επ του πνεματος.

Πνω δε απ’ λα, σε παρακαλ, Θε μου, να με χεις πντοτε κτω απ την σκπη της κραταις Σου δεξις, στε να βαδζω τον δρμο της ζως μου με σνεση και μτρο.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΩΣ. Η ΜΙΜΗΣΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Μ.Λ.Κ.Α.Π.