ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ι.Μ. ΛΕΡΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

Δημοσιεύτηκε: 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2017
Εκτύπωση   

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 25.12.2017

 

Μία από τις σημαντικότερες εορτές τα Χριστούγεννα, εορτάσθηκαν με κατάνυξη και λαμπρότητα στα νησιά της Μητροπόλεώς μας.

«Χριστός γεννάται δοξάσατε, Χριστόν εξΆ Ουρανού απαντήσατε ...».

Ημέρες χαράς, κυρίως για τους μικρούς, τα σπίτια μυρίζουν με τα καθιερωμένα εορταστικά γλυκίσματα, παιδιά και μεγάλοι τραγουδούν τα κάλαντα….

Την Ημέρα των Χριστουγέννων, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017, οι καμπάνες των Ιερών Ναών σήμαναν χαρμόσυνα, μικροί και μεγάλοι προσήλθαν στις Εκκλησίες.

Ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος λειτούργησε την Ιερά Νύχτα των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» της Λέρου, παρουσία του Δημάρχου κ. Μιχαήλ Κόλλια, και πυκνού εκκλησιάσματος.

Ο γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Γεώργιος Χρυσούλης, ανέγνωσε την Πατριαρχική Απόδειξη επί τοις Χριστουγέννοις, με την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος, απηύθυνε «θερμά εόρτια συγχαρητήρια και εγκάρδιες Πατριαρχικές ευχές επι τη μητροπόλει των εορτών». Στην Εγκύκλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος τόνισε την αθέτηση της διακηρύξεως των δικαιωμάτων του ανθρώπου, με αποτέλεσμα την εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπον, αλλά και η πολυπόθητη ειρήνη, η οποία παρόλη την επιστημονική, τεχνολογική και οικονομική πρόοδο, δεν μπόρεσε να βασιλεύσει επί της γης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης μοίρασε αντίδωρο και το ημερολόγιο 2018 της Ιεράς μας Μητροπόλεως στο εκκλησίασμα, απευθύνοντας εόρτιες πατρικές ευχές.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

 779 Αναγνώσεις: - Ανάγνωση σχολίων (0)