ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ι.Μ. ΛΕΡΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

Δημοσιεύτηκε: 27 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2017
Εκτύπωση   

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ 2017

 

ΣΤΗΝ  ΚΑΛΥΜΝΟ

Με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη έγινε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην εορτάζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου.

Παρευρέθησαν οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ενώ η προσέλευση των προσκυνητών ήταν εντυπωσιακά μεγάλη, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, με την παρουσία Καλυμνίων απανταχού της γης, αλλά και πλήθος πιστών από τα Δωδεκάνησα και όλη την Ελλάδα.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

Το βράδυ εψάλη παράκληση, ετελέσθη ιερά αγρυπνία και το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Βίντεο-Φωτό:  «Αλήθεια-FM»-Ν.Μαμάκας, Μ.Μπιλλήρη.

 

 

ΣΤΗΝ  ΛΕΡΟ

Και στη Λέρο, εορτάσθηκε με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στην τοποθεσία «Παλιασκλούπη» (παλαιό Ασκληπιείο) στον Πλάτανο.

Την παραμονή, Τετάρτη 26 Ιουλίου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετΆ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθος πιστών.

Την επομένη, Πέμπτη 27 Ιουλίου, ετελέσθη η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

Μετά το πέρας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, από την επιτροπή του Ναού και με την προσωπική φροντίδα των κυριών, με επικεφαλής τις κυρίες Στέλλα και Θεολογία Μεραμπελιώτη, προσεφέρθησαν πλούσια κεράσματα και παραδοσιακά γλυκίσματα στους προσκυνητές.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως1063 Αναγνώσεις: - Ανάγνωση σχολίων (0)