ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ι.Μ. ΛΕΡΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

Δημοσιεύτηκε: 17 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2017
Εκτύπωση   

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ  2017

 

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου.

Το εσπέρας της παραμονής, Κυριακή 16 Ιουλίου, στις 7:30΄μ.μ., ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, με την συμμετοχή του Θεοφ.Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, του Ιερού Κλήρου της Νήσου, αλλά και αρκετών παρεπιδημούντων ιερέων.

 

Κατά τον Εσπερινό παρέστησαν οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές και πλήθος πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια άναψαν το κεράκι τους και ασπάσθηκαν την Εικόνα της Αγίας.

Μετά τον Εσπερινό, έλαβε χώρα η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Μαρίνας στους δρόμους της πόλεως και στο ομώνυμο λιμάνι, προπορευομένης της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

 

Δέησις κατά το έθος εψάλλη προ του Αστυνομικού Τμήματος, υπέρ υγείας και θείας βοηθείας του κατά ξηρά, θάλασσα και αέρα φιλοχρήστου στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, ως επίσης υπέρ των δημοτικών αρχόντων και του ευσεβούς λεριακού λαού του ενταύθα και των όπου γης ευρισκομένων αδελφών ημών Λερίων.

Μετά την ιερά λιτάνευση ακολούθησε ιερά παράκληση υπό του Μητροπολίτου μας, ο οποίος εμοίρασε τον άρτο στο ευσεβές εκκλησίασμα.

Το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουλίου, ετελέσθη ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

1147 Αναγνώσεις: - Ανάγνωση σχολίων (0)